Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés kalács

Csokoládés kalács
Csokoládés kalács
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kalácsot a férjemnek készítettem, hogy munkába vigye tízóraira, mert nagyon édesszájú.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Tejjel, kakaóval, teával, finom ízű szörpös vízzel ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Beleszitáljuk egy tálba a lisztet, és hozzáadjuk a sót, a 2 felvert tojást, vaníliás cukrokat, porcukrot, a felolvasztott, langyos margarint, 1 pohár hideg tejfölt és a felfuttatott élesztős tejet.
  3. Elkezdhetjük a bedagasztást. Addig dagasztjuk a tésztát, míg szép fényes nem lesz, és könnyen el nem válik a kéztől.
  4. Konyharuhával letakarva kelesztjük 30 percet.
  5. Miután megkelt kivesszük, kitesszük a sodródeszkára, és kétfelé osztjuk. Az egyik felét visszatesszük a tálba. Ami a sodródeszkán maradt, azt még kétfelé osztjuk, és az egyik felét a felolvasztott, langyos csokoládé felével összegyúrjuk. Ha szükséges, akkor még lehet lisztet adni hozzá, hogy ne ragadjon.
  6. Kisodorjuk mind a két részt egyforma alakúra, és a fehér részre rátesszük a csokis tésztát. Szorosan feltekerjük, és a tepsibe rakjuk még 10 percet kelni. A tálban lévő tésztával ugyanígy járunk el, így két rúd kalácsunk lesz.
  7. Felvert tojással lekenjük, és 160 fokon előmelegített sütőben 60 percet sütjük lassan, hogy a belső tészta is átsüljön, majd pirosra sütjük 180-200 fokon, de ha hamarabb pirulna, akkor alufóliával letakarhatjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 858
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, újév
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis kalács, csokoládés kelt tészta, csokis tésztájú kelt kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1026
tej 2.5 dl
friss élesztő 4 dkg
finomliszt 100 dkg
1 kávéskanál
tojás 3 db
vaníliás cukor 3 csomag
porcukor 25 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 250 g
csokoládé 15 dkg