Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés karamell

Csokoládés karamell
Csokoládés karamell
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár nem az alapanyagok között szerepel a karamell, hanem a készítés folyamatában karamellizálunk, ez egy isteni csemege. Eteti magát, úgyhogy csak óvatosan! :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy püspökkenyérformát vagy más négyzet alakú edényt sütőpapírral szépen kibélelünk, hogy a széle túlérjen a forma peremén, mert így könnyebb lesz kiemelni a karamellt.
  2. A vajat egy kisebb, vastag aljú lábasba tesszük, és felolvasztjuk - nem forrósítjuk.
  3. Ha fölolvadt, hozzáadjuk a kakaóval vegyített cukrot, összekeverjük, beleöntjük a tejszínt, a cukorszirupot és a sót is.
  4. Kevergetve fölforraljuk, közben az ecettel ízesítjük, majd addig forrósítjuk tovább, míg 122 fokos nem lesz.
  5. A sütőpapírral bélelt formába simítjuk, hagyjuk, míg egy kicsit megszilárdul, de mielőtt teljesen megkeményedne, a kilógó sütőpapír segítségével kiemeljük, majd megvajazott élű késsel kockákra vágjuk, és kedvünkre díszítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 939
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nassoló Naplopó

Mióta szakács: 2011.01.17.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

karamell, csokis karamell püspökkenyér formában

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SzalaiB
SzalaiB Wed, 2013-03-20 09:48

Szia!
Nagyon jónak tűnik a recept, a cukorsziruphoz mennyi cukor és víz kell?

Barbara

200
vaj 2.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 13 dkg
habtejszín 1 dl
cukor 105 g
1 késhegynyi
ecet 0.5 kk
vaj 1 dkg
mandula 2 dkg