Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-kávés-krémsajtos torta

Csokoládés-kávés-krémsajtos torta
Csokoládés-kávés-krémsajtos torta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Piskóta helyett elkészíthetjük egy kekszes alappal: 150 g babapiskótát ledarálunk, majd elkeverjük 50 g csokoládéval és 45 g vajjal, amelyet vízfürdőben felolvasztottunk. Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját olajjal megkenjük, a kekszes masszát elosztjuk a forma aljára, jól lenyomkodjuk, és hidegre tesszük.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához:

A krémhez:

A ribizlizseléhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 26 cm átmérőjű tepsi aljára sütőpapírt teszünk.
  2. 2 tojásfehérjét 3 ek hideg vízzel, csipet sóval kemény habbá verjük, 75 g cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Egyenként hozzákeverjük a 2 tojássárgáját.
  3. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, a kakaóval és sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. A masszát a tepsibe simítjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  5. A csokoládét durvára vágjuk, majd vízfürdőben felolvasztjuk. A krémsajtot elkeverjük a crème fraîche-vel, cukorral, kávéval, kakaóval és a vaníliás cukorral. A folyékony csokoládét a krémhez keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  6. A tortakarimát a piskóta köre állítjuk. A krémet a piskótára simítjuk. Legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
  7. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A ribizlikocsonyát a vízzel felforrósítjuk, és kb. 200 ml-re befőzzük. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint. Közben megkavarva langyosra hűtjük, majd a tortára öntjük, s visszatesszük kb. 2 órára a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 176
elküldve: 1
receptkönyvben: 176
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis sajttorta, kávékrémes sajttorta, ribizlizselés sajttorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pannika222
pannika222 Sat, 2014-12-13 16:58

Segítséget kérek!!! Mikor kivettem a sütőből ,összeesett.Miért?

583
tojás 2 db
1 csipet
cukor 75 g
finomliszt 35 g
étkezési keményítő 35 g
cukrozatlan kakaópor 15 g
sütőpor 1 tk
étcsokoládé 350 g
crème fraîche 300 g
krémsajt 500 g
vaníliás cukor 1 csomag
instant kávé 3 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
cukor 50 g
habtejszín 400 g
lapzselatin 3 db
ribizlidzsem 225 g
víz 2 evőkanál