Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés kávészelet

Csokoládés kávészelet
Csokoládés kávészelet
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szokásos hétvégi sütim a Nők Lapja Konyhájából.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 2 ek olaj

Ganache krémhez:

Kávékrémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • fél dl erős kávé

Kávésziruphoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
  2. Gáztepsiben sütjük,180 fokon 10-13 perc alatt.
  3. A ganache krémhez a tejszínt felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a csokoládét. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, és kihűtjük.
  4. A kávékrémhez a sárgáját a kristálycukorral gőz fölött sűrűre keverjük. Kb. negyed óra, majd kihűtjük.
  5. A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, belekeverjük a sárgáját és a fél dl kávét.
  6. A kávésziruphoz a kávét felforraljuk a cukorral.
  7. A kihűlt piskótalapot 3 egyforma, hosszú csíkra vágjuk. Az alsó lapot meglocsoljuk sziruppal, és rákenjük a csokikrém harmadát és a kávékrém harmadát. Ugyanezt tesszük a másik lapokkal is. Felül kávékrém lesz. Az oldalát is bekenjük krémmel, és csokoládéforgáccsal díszítjük.
  8. Hűtőben dermesztjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 470
elküldve: 10
receptkönyvben: 398
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kávékrémes csokiszelet, csokis-kávés sütemény, csokis kávékrémes szelet

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Melcset
Melcset Sun, 2014-03-02 19:51

Tökéletesre sikerült! Kicsit tömény, de nagyon finom!

edit56
VnéEdit / edit56 Sun, 2013-11-17 23:00

Én is megsütöttem e csodás süteményt.
Nagyon finom krémje van.
A tészta csíkokkal nem vagyok elégedett.
Sok a krém,nagyobb tészta alap járna a sütihez.
Nem Tőled a recept.
Kaptam a sütis könyvet,abból sütöttem.
csak éppen most keresgettem a böngészőben,sütötte-e már valaki.
Mindegy,ide az Oldalra úgy sem tölthetem fel,mert már van egy belőle.
a recept 1/2 dl kávét írt 7 dkg cukorral felfőzni és hogy sűrű lesz.
Bizony nem lett az,1 ek. liszttel sűrítettem be,mert ha bele öntöm a krémbe azt a híg szirupot,nem lett volna krémem.Papp Emese a könyvkiadó.
Nem igazán pontos a recept.
a párizsi süvegemet is ebből a könyvből sütöttem.
Az,nagyon szuper lett.
Üdv:Edit.

fzizu
fzizu / fzizu Mon, 2013-11-18 23:11

Akkor lehet,hogy nem is teljesen ugyanez a recept,mert ennek a krémjébe nem kell beleönteni a szirupot,hanem a lapokat meglocsolni.A krém már úgyis kávés!Üdv!Zita

edit56
VnéEdit / edit56 Mon, 2013-11-18 23:33

Szia Zita!
A krémbe kellet 1/2 dl kávéban forralni a cukrot és azt írja,hogy sűrű lesz.
Szerintem egy lehet vagy itt a könyvben pontatlan a recept.
A nőklapja konyha 100 legjobb süteménye a címe a könyvnek.
Sok a krém is a vékony csíkokhoz.
Különben isteni finom.
Karácsonyra megsütöm tortának,de a tésztán is módosítok.
A jól bevált piskóta tésztával szuper lesz,
Üdv:Edit.