Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés keksz Daniella konyhájából

Csokoládés keksz Daniella konyhájából
Csokoládés keksz Daniella konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kívülről ropog, belülről puha, olvad a szájban... Egyszerűen tökéletes kombináció!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A forgatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pára felett elolvasztjuk a csokoládét, és kicsit hűlni hagyjuk.
  2. Kikeverjük a margarint és a porcukrot, majd hozzáadjuk a tojást.
  3. Összekeverjük a lisztet, sütőport, kakaót és a csipetnyi sót.
  4. Amikor egy kicsit meghűlt a csokoládé, hozzáadjuk a margarinos masszához. Belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a tejet is. Egy elég lágy masszát kapunk. Mindezt folpackba csavarjuk, és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük.
  5. A megkeményedett masszából 24 labdát formálunk.
  6. A labdákat először kristály-, majd porcukorba forgatjuk, hogy teljesen be legyenek fedve. Sütés közben szélesednek, így elég helyet kell hagyni közöttük a tepsiben.
  7. 180 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Vigyáznunk kell, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszáradnak a kekszek.
  8. Mikor kivesszük a sütőből, a kekszek puhák lesznek, ezért hagyjuk a tepsiben kihűlni. Hűlés közben megkeményednek kívülről, belülről pedig puhák maradnak.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 770
elküldve: 29
receptkönyvben: 554
elkészítve: 14/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

Daniella

Mióta szakács: 2013.02.18.
12 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis keksz, cookies, puha csokis keksz

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gotika31
gotika31 Fri, 2014-07-18 07:28

Sziasztok! tegnap elkeszitettem, nagyon jol nez ki a sutoben, de amikor kivettem osszeesett. Nem is kellett neki 15 perc hanem 7-8 perc eleg volt, igy let puha. Nalam a Cukor nem tunt el, amikor a kislanyom meglatta, at mondta, hogy "havas suti". Nagyon finom let. Koszonom a receptet, biztos megcsinalom meg maskor is.

Filamér
Filamér Sat, 2014-07-12 22:55

Köszönöm, már nem kell a segítség, megkérdeztem cukrász barátnőmet, meg is sütötte, úgyhogy tudom a titkot :-) A cukor mindig bele fog olvadni a masszába, utólag kell porcukrozni, és ha tepsin sül, mindig szét fog folyni, muffinsütő mélyedéseibe kell a golyókat belepottyintani, akkor lesz ilyen szép, mint a képen, és utólag (még melegen) kell porcukrozni (a repedésekbe beleolvad a porcukor, a többi részén rajta marad).
És még egy tipp (saját, kiszaggatott korongjaim alapján mondom), mivel a kekszek kőkeménnyé válnak hűlést követően, jól záródó fémdobozba téve, két nap múlva csodálatosan átpuhulnak, tényleg szétolvadnak a szájban, igazi csokoládébomba, nagyon finom!

Tincsike
Tincsike Sat, 2014-07-12 17:58

Harmadik nekifutásra sikerült. Majdnem olyan, mint a képen. :) 4 dkg-al több lisztet tettem bele, légkeveréssel sütöttem 180-190 fokon, és csak 7 percig.

Filamér
Filamér Thu, 2014-07-10 17:08

Magamra vethetek, mert ha előbb olvasom el a hozzászólásokat, mint, hogy nekiálltam, akkor neki sem álltam volna... Csak 12 gombócot tettem egy tepsibe, hogy bőven legyen helyük, hát ki is használták! Egy merő masszává állt össze az egész, a két cukorréteg beleolvadt, a végén pogácsaszaggatóval szaggattam a masszából korongokat, hogy legalább ki tudjam szedni a tepsiből, és emlékeztessen bármire, ami süteménynek nevezhető. Elképzelni nem tudom, hogyan kell előállítani a képen látható guszta kis cukros gombócokat, Daniella megköszönném, ha segítenél! Mindent az előírás szerint csináltam természetesen, a sütő hőfokától kezdve az összetevők arányáig!

cunu78
Cunu / cunu78 Sat, 2014-07-05 15:34

Már nagyon sokszor csináltam,de nálam a 73% csoki a nyerő! Isteni!

mokuss
Mokuss / mokuss Thu, 2013-06-06 10:37

Esetleg almadarabkák rakhatók bele? Úgyérzem almával még finomabb lenne...

Beanigma
Beanigma Tue, 2013-03-19 19:09

Kedves Daniella!

Megcsináltam. A végeredmény egy 2 mm-es csokis "kátránypapír" lett.... :-( Se repedések, se ropogás, se krémesség... A 180 fokos sütőben a cukorbevonat elolvadt az első 5 perc alatt, azután a kis gömböcök a következő 5 percben szétterültek, és egyetlen hatalmas lepénnyé olvadtak össze... Nagyon szomorú lettem. Hol ronthattam el? :-(

Tincsike
Tincsike Thu, 2014-07-10 15:36

Lehet, hogy elég lett volna 10 perc is. Nekem is kilapultak nagyon 13 perc alatt. 8-nál még normálisan néztek ki. :) De egyelőre nem tűnik olyan rossznak az eredmény, csak nem olyan takarosak, mint a képen. :)

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2013-03-01 19:52

Tetszik a recept,de a hozzávalókat nem tudom megnézni,mintha duplán lenne,olvashatatlan.
Üdvözlettel:helena26

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2013-03-02 22:35

Nagyon köszönöm! Most már tökéletes lett,köszönöm a receptet!
Üdvözlettel:helena26

686
tejcsokoládé 15 dkg
margarin 8 dkg
finomliszt 12 dkg
porcukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
tej 2 ek
1 csipet
cukor 3 ek
porcukor 3 ek