Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés kekszszalámi

Csokoládés kekszszalámi
Csokoládés kekszszalámi
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha minden igaz, akkor ez egy olasz édesség, méghozzá ahogy ők nevezik, “Salame di Cioccolato". Az viszont biztos, hogy anno a nagymamám is minden nagyobb ünnepre készített. A sikerének kulcsa az lehet, hogy rengeteg csoki van benne és még sütni sem kell! A magas kakaótartalmú étcsokoládé és jó minőségű keksz (amarettivel az igazi, de lehet zabkeksz is), erősen ajánlott hozzá. Ebből az adagból két közepes méretű szalámi jön ki.

hozzávalók / 12 adag

A szalámihoz

A külsejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A szalámihoz

  1. A cukrot habosra keverjük a vajjal, majd adjuk hozzá a kakaóport is és keverjük simára.
  2. A csokoládét összetörjük, majd vízgőz felett felolvasztjuk.
  3. A kekszet dupla műanyag zacskóba csomagoljuk (így strapabíróbb lesz) és sodrófával összetörjük. Vigyázzunk, nem kell túl apróra, különben nem mutat majd szépen, ha felvágjuk!
  4. A mandulát nagyobb darabokra felaprítjuk.
  5. Az olvasztott csokoládét kissé lehűtjük, hogy ne legyen túl forró, majd folyamatos keverés mellett, apránként a kakaós vajhoz adjuk.
  6. Belekeverjük az előzőleg összetört kekszet és az aprított mandulát és az egész masszát alaposan összekeverjük.
  7. Fél órára tegyük be a hűtőbe, így könnyebben tudjuk majd formázni.
  8. A hűtőből kivett masszát két részre osztjuk és letépünk két nagyobb darab frissentartó fóliát. Az egyik fólia közepére halmozzuk a töltelék egyik részét. Belecsomagoljuk a masszát és a két végét összetekerjük, mint a szaloncukrot. A két végénél fogva elkezdjük magunk előtt görgetni az asztalon, úgy, hogy a töltelék egyre tömörebb és kisebb legyen.
  9. Érdemes néhány apró lyukat csinálni a fólián, hogy a felesleges levegő távozni tudjon.
  10. Ha kész, fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe egy éjszakára.

A külsejére

  1. A megdermedt szalámikat az átszitált porcukorban megforgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 137 287
elküldve: 43
receptkönyvben: 1 433
elkészítve: 66/66
Facebookon megjelent: 2

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis kekszsüti, csokoládés-kekszes rúd, csokis kekszrúd

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1984
1984 Sun, 2017-03-26 10:35

Pisztácia is kell bele? Mert azt nem olvastam a hozzávalóknál, csak a mandulát.

eszteram
eszteram / eszteram Sat, 2015-02-28 11:02

Szia!
Nekem nagyon ízlik, de nem tudom szeletelni, törik szét az egész. Van vmi titka a szépen szeletelhetőségnek?
Köszi,
Eszter

555
555 Sat, 2015-05-09 18:30

Szia esztreram!

Így már én is jártam, mivel lazára tekertem fel.

bomberoo
bomberoo Mon, 2016-03-07 16:13

Nekem is szétesett :( Pedig a kommentek javaslata alapján jó szorosra tekertem.

475
vaj 270 g
cukor 180 g
étcsokoládé 240 g
keksz 200 g
mandula 100 g
cukrozatlan kakaópor 75 g
amarettó 3 ek
porcukor 3 ek