Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-kókuszos Charlotte torta

Csokoládés-kókuszos Charlotte torta
Csokoládés-kókuszos Charlotte torta
32 perc / előkészület: 20 perc főzés: 2 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiam születésnapjára készítettem.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta:

Kókuszos töltelék:

Torta tölteléke:

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a cukorral, a fehérjéből a sóval habot verünk, majd beleforgatjuk a sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport is, amit beleforgatunk a habba.
  2. Sütőpapírral kibélelt, nagy tepsibe öntjük a tésztát, elsimítjuk, és 160 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
  3. Mikor kivettük a sütőből, még melegen a sütőpapír segítségével felcsavarjuk, és úgy hagyjuk kihűlni.

Kókuszos töltelék:

  1. Közben a tejből 3 dl-t felteszünk melegedni a cukorral, a maradék 1 dl hideg tejjel elkeverjük a pudingport. Ha felforrt a tej, hozzáöntjük a pudingport, és csomómentesre keverjük, majd levesszük a tűzről.
  2. Hozzáadjuk a kókuszlikőrt, az aromát és a kókuszreszeléket, és addig keverjük, míg homogén krém lesz belőle.
  3. A kihűlt tésztát kicsavarjuk a papírból, és a krémmel egyenletesen megkenjük, majd visszacsavarjuk a papírba, és avval együtt hűtőbe tesszük kihűlni.
  4. Ha teljesen kihűlt, felszeleteljük.
  5. Egy nagy, mély tálat kibélelünk folpackkal, és egymás mellé rakva a piskótatekercs szeleteket, a tálat kibéleljük vele.

Torta tölteléke:

  1. A csokoládét vízgőz felett langyosra melegítjük, felolvasztjuk.
  2. A zselatin lapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk.
  3. A hideg tejszínt félkeményre verjük, majd hozzáadjuk a gyümölcscukrot és a kicsavart zselatinlapokat, és kemény habot verünk a tejszínből.
  4. Végül a felolvasztott, már hűlő csokoládét is a tejszínhabba forgatjuk.
  5. A kapott krémmel megtöltjük a tálba fektetett piskótatekercseket, és a tetejét is lefedjük vele. A fóliával ezt is letakarjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük összeérni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 656
elküldve: 2
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

születésnapi charlotte-torta, csokoládés-kókuszos piskótatekercses torta, Charlotte torta csokoládés-kókuszos krémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

400
tojás 3 db
rétesliszt 3 evőkanál
gyümölcscukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
1 csipet
tej 4 dl
kókuszos pudingpor 1 tasak
likőr 1 dl
gyümölcscukor 2 ek
kókuszreszelék 10 dkg
kókusz aroma 1 ml
habtejszín 6 dl
étcsokoládé 20 dkg
gyümölcscukor 3 ek
lapzselatin 2 db