Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-lekváros piskótatallér

Csokoládés-lekváros piskótatallér
Csokoládés-lekváros piskótatallér
33 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Nagy csokoládé enciklopédia című könyvben találtam, és kicsit módosítottam. Szerintem hasonlít a tésztája a Pilóta piskótatallérjához.

hozzávalók / 4 adag

A piskótatallérhoz

A bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral gőz felett sűrűsödésig keverjük robotgéppel (nálam ez 15 perc), és a legvégén elkeverjük benne az olajat.
  2. A masszát hűtsük ki, miközben néha megkeverjük; és időközben készítsünk elő 2 sütőpapíros tepsit.
  3. Melegítsük elő a sütőt.
  4. Ha kihűlt a massza, akkor hozzákeverjük a lisztet.
  5. A tésztát osszuk kb. 30 db-ra kanál vagy nyomózsák (zacskó) segítségével. (Nem szükséges ellapítani, mert mire az elosztással végzünk, arra az első sütőpapíron már kellően méretűre lapulnak a piskótáink - ha mégis igazítanánk rajtuk, akkor vizes ujjal végezzük).
  6. A piskótáinkat megsütjük a sütőben.
  7. Ha kihűlt a piskóta, eltávolítjuk a sütőpapírról.
  8. Ízlés szerint lekvárt adagolunk a piskótáink tetejére. Gőz felett megolvasztott csokival díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 862
elküldve: 4
receptkönyvben: 207
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekvárral töltött piskótakeksz, lekváros tallérok csokival bevonva

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vivus9110
vivus9110 Fri, 2012-06-22 19:26

Egyszer megpróbálkoztam vele robotgép nélkül, úgy is finom lett, csak kevesebb lett belőle a leírtnál:) Most készítem el rendesen, már sül is a sütőben, remélem finom lesz :) köszönöm a receptet:)

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2012-06-24 13:41

Szia vivus9110!
Örülök,hogy elkészítetted,és a visszajelzést is! Szép nyarat, és minden jót! Üdv: Skorpió

oSourcherryo
Sourcherry / oSourcherryo Wed, 2011-11-09 19:37

Holnap készülök megsütni a sütit. Remélem finom lesz. :)
Egy kérdésem lenne : hogyan lehet kivitelezni a teljesen bevont darabokat? Ha belemártanám az olvasztott csokiba akkor leesne róla a lekvár, gondolom én. Ha rácsepegtetem, akkor meg nem lesz ilyen szép a teteje szerintem.

Skorpió
Skorpió / Skorpió Wed, 2011-11-09 20:53

Kedves oSourcherryo!
Nagyon örülök, hogy el fogod készíteni :)
Én olyan lekvárt használtam ami nem túl híg (pl.: ketchup sűrűségű legalább), és ebből halmozgattam kiskanálnyi mennyiségeket a tésztácskákra. Én első alkalommal 1 órát pihentettem is a hűtőben, hogy száradjon picikét - valamennyit segített (másodszorra már nem került hűtőbe, és sűrűbb lekvárt használtam)
Vettem egy nagy levegőt, és fogpiszkálóra tűzve gyors mozdulattal a már nem túl meleg, de folyós csokiba mártottam, és rajta maradt a lekvár - ha nagyon meleg a csoki, szerintem előfordulhat, hogy megolvasztja a lekvárt, nos akkor gond lehet - gyorsan el kell fogyasztani a sérült elemeket ;)
Ha mégis hígabb lekvárod lenne, melegítés (nem forralás) közben valamilyen zselésítőt keverhetsz hozzá pl.: zselatin, agar-agar, és ezt használva, szerintem garantáltan a helyén marad a lekvár :)

Remélem, hogy sikerül, biztos vagyok benne hogy finom lesz. Szép estét, jó sütögetést holnapra: Skorpió

laret
laret Fri, 2011-11-04 17:55

Elkészítettem,nagyon finom,nem is veszek többször a boltba.Egy baj volt vele,hamar elfogyott!:-)
Köszi

Skorpió
Skorpió / Skorpió Fri, 2011-11-04 23:31

Kedves Laret!

Nagyon örülök, hogy így ízlett! Sajnos nálunk is hamar elfogy :)

További jó sütögetést, és hétvégét: Skorpió

624
tojás 4 db
cukor 12 dkg
finomliszt 6 dkg
rétesliszt 6 dkg
napraforgó olaj 2 ek
lekvár/ dzsem 20 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek