Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-likőrös szuflé

Csokoládés-likőrös szuflé
Csokoládés-likőrös szuflé
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapomra kaptam a kis csészécskéket, de még nem értem rá őket kipróbálni. Most megkívántam valami édeset, ezért kutakodtam egy kicsit a régi szakácskönyvekben és füzetekben, és végül ezt a receptet találtam. Féltem tőle kicsit, mert a mi sütőnk borzalmasan rosszul süt, és a szuflé híres arról, hogy nem sikerül, de végül nem volt vele semmi gond.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Még mielőtt bármihez hozzákezdenénk, begyújtjuk a sütőt, és felvesszük 230 fokra.
  2. Utána a csokoládét elkezdjük olvasztani a cukorral és a likőrrel. (Én először vízgőz felett kezdtem, de sehogy sem akart haladni, ezért átraktam egyenesen a gázra. Kavargatni kell, és nem lesz vele semmi gond. Van még egy kis feketeribizli likőröm, azt használtam hozzá, de lehet meggylikőr, bor vagy ami éppen akad. Ha nincs semmi, rakjunk bele tejet, vagy akár egy kis meggybefőtt levet.)
  3. Ha szépen összeolvadt, félrerakjuk, hogy picit hűljön.
  4. Addig margarinnal kikenjük a formákat. 6 db kisebb méretű csészécskébe elé a massza.
  5. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, a sárgáját pedig a már nem forró csokihoz adjuk, és elkeverjük.
  6. Ha megvan, hozzáadjuk a tojásfehérjét két részletben, és már mehet is a csészékbe, azok pedig egy tepsin, hogy könnyebb legyen őket kivenni, a sütőbe.
  7. Körülbelül 10-15 perc kell nekik, és készen is vannak. Melegen, azonnal a legjobb, ahogy hűl, össze fog esni kicsit, és tömörebb lesz a tészta. (Furcsa volt, még sosem ettem ilyet, de nagyon megtetszett a szivacsos állaga, kísérletezni fogok másféle ízekkel is.)
  • sütési hőfok: 230°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 100
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Loveiny

Mióta szakács: 2014.02.27.
7 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: felfújtak
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokiszuflé, csokoládés szuflé, likőrös csokiszuflé

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

192
csokoládé 10 dkg
cukor 5 dkg
likőr 2 ek
tojás 5 db
1 csipet