Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés madártej

Csokoládés madártej
Csokoládés madártej
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csokiimádóknak kötelező....isteni finom változata a madártejnek....nagyon fincsi desszert kerekedett belőle.....imádjuk.....

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először válasszuk szét a tojásokat két edénybe. A sárgákhoz adjuk hozzá a cukrokat (a 2 vaníliás cukor kivételével), s kavarjuk ki alaposan, habosra, tegyük félre.
  2. Az étcsokit daraboljuk fel egy kisebb lábaskába, öntsünk rá egy deciliter tejet, s lassú tűzön, állandóan kavargatva, olvasszuk fel teljesen, majd tegyük félre hűlni.
  3. A fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük fel. Egy 1,5 literes kis lábaskába tegyünk fel a tejből 7 decilitert, tegyük bele a 2 vaníliás cukrot, forraljuk fel. Vegyük takarékra, s a kemény habbá vert fehérjékből vizes kanállal a tej tetejére kis halmokat eresszünk bele (vigyázzunk, ki ne fusson a tej). Kevés idő után fordítsuk meg a habgombócokat, s ha megfőtt (2-3 perc kell hozzá), szedjük ki egy tálba. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a hab. A hab nem esik össze!
  4. A tojásos keverékbe öntsük az olvasztott (kihűlt) csokoládét, s a maradék tejet, s jól kavarjuk el.
  5. Öntsük a forró, forrásban lévő tejbe (amelyben a habot gőzöltük), s állandó kavargatás mellett addig főzzük (lassú tűzön), amíg kissé sűrűsödni kezd, s a teteje is szép csoki színű lesz (na, ezt elfelejtettem lefotózni). Elzárjuk a hőt, s hozzákeverünk 4 evőkanál rumot (akár el is hagyható). Ezután már csak át kell óvatosan, csorgatva önteni abba a tálba, amibe a főtt habot szedtük ki. Közben kissé csurgassunk a habokra is, de úgy, hogy ne terítse be teljesen, látszódjanak ki fehér részek.
  6. Ha sikerül - nem támadja be a család, ez most nálunk nem jött össze :) -, várjuk meg, míg kihűl, s tetszés szerinti tálkákba adagolva tálaljuk! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Isteni desszert!
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 3 678
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
151 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis madártej

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

451
tej 1 l
tojás 4 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 20 g
vaníliás cukor 10 g
1 csipet
étcsokoládé 10 dkg
rum 4 ek