Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-mandulás-fügés rudacskák

Csokoládés-mandulás-fügés rudacskák
Csokoládés-mandulás-fügés rudacskák
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütés nélküli desszertet még a nyáron készítettem a Fb.-on akkor futó nyereményjátékom kapcsán. A megnyerhető ajándékok közül ugyanis ez a portugál, Algarve-i specialitás keltette fel leginkább az olvasók figyelmét, ezért megpróbáltam reprodukálni. Sikerült. smiley

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Tipp: Ha teljesen cukormentessé kívánjuk tenni a desszertet, akkor az étcsokoládé helyett használjunk kakaóvajat, kakaóport és más édesítőt; pl. Xukrot, vagy egy kevés mézet. Ha az utóbbihoz nyúlunk, akkor kevesebb kakaóvaj is elegendő, a méz állaga miatt.

Ha csak kemény aszalt fügéhez sikerül hozzájutni, akkor felhasználás előtt érdemes valamilyen finom likőrbe - például mandulalikőrbe - áztatni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A étcsokoládét vízgőz fölött olvasszunk fel, majd tegyük félre hűlni.
  2. A blansírozott mandulát egy késes aprítógépben daráljunk finomra (nem kell lisztesre), és adjuk hozzá a felaprított aszalt fügét, ánizsmagot és a citromlevet is. Indítsuk be újra az aprítógépet, míg egy homogén, ragacsos keveréket nem kapunk.
  3. Miután az olvasztott csokoládé szobahőmérsékletűre hűlt, öntsük a ragacsos keverékhez, s gyúrjunk belőle masszát.
  4. A masszából egy-egy darabot leválasztva formázzunk 1-1,5 cm átmérőjű hengereket, tekerjük be őket egyesével folpackba, végül formázzuk őket kocka alakú rudakká.
  5. Tegyük hűtőbe, míg megszilárdulnak.
  6. Fogyasztáshoz daraboljuk a rudakat ízlés szerint 4-5 cm hosszú pálcikákká, majd hempergessük őket vékony réteg porxukorba (nyírfacukorporba). Ez az utolsó művelet el is hagyható, de tény és való, hogy a fehér por dekoratívabbá teszi a rudakat.
  7. Meleg időben ajánlott hűtőben tárolni, napokig is eláll.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 627
elküldve: 4
receptkönyvben: 182
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Selectfood

Mióta szakács: 2012.08.07.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: portugál
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sütés nélküli csokoládés rudak, ánizsos desszert, aszalt fügés desszert

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

157
füge 150 g
mandula 150 g
étcsokoládé 100 g
citromlé 1 ek
ánizs 1 kk
xilit 1 ek