Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-mandulás őzgerinc

Csokoládés-mandulás őzgerinc
Csokoládés-mandulás őzgerinc
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezen a karácsonyon kisfiam kérésére ez volt az ünnepi sütemény nálunk. Nagy sikert aratott, elkészítése egyszerű, nagyon finom, és nem annyira hétköznapi, így  szerintem megállja a helyét az ünnepi asztalon.

A recept az Édes finomságok című könyvből származik.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Néhány órát mindenképp hagyjuk állni, úgy sokkal finomabb lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük habosra a puha margarint. Adjuk hozzá a cukrot és a sót.
  2. Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját egyenként dolgozzuk a cukros margarinba.
  3. Aprítsuk durvára a csokoládét, majd olvasszuk fel forró vízfürdő fölött. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjük a masszához.
  4. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és szórjuk bele a darált mandulát és a zsemlemorzsát. Végül forgassuk össze a csokoládés masszával.
  5. Vajazzunk ki alaposan egy őzgerincformát, és töltsük bele a tésztát. Süssük 200 fokon 45 percig.
  6. Borítsuk ki a süteményt a formából, és hagyjuk kihűlni.

A tetejére

  1. Olvasszuk fel a tortabevonót egy kevés margarinnal, és vonjuk be vele a süteményt. Pirítsuk meg a mandulát, és szeleteljük fel hosszanti irányban.
  2. A tortabevonót hagyjuk kicsit megszilárdulni, és tűzdeljük bele a mandulát.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 695
elküldve: 2
receptkönyvben: 92
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Halfilé

Mióta szakács: 2013.10.30.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csupa csoki süti, csokis süti csokimázzal, csokis süti őzgerinc formában

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kosárka
Kosárka Sun, 2016-11-27 23:16

Nagyon jó kis recept, megcsináltam gluténmentesen rizsliszttel a zsemlemorzsa helyett. Tökéletes lett :)

halfilé
Halfilé / halfilé Mon, 2016-11-28 13:33

Örülök , hogy tetszett. Nagyon jó ötlet a rizsliszt , így teljesen gluténmentes a dolog. :)

halfilé
Halfilé / halfilé Wed, 2015-01-14 14:52

Köszönöm az észrevételt. Ezt a sütit egyszer készítettem és az is már több mint 1 éve volt. Arra emlékszem , hogy nagyon sokáig ( nem 30 percig ) kellett süssem , és biztos 160 fok feletti hőmérsékletet használtam , de megesküdni a 200 fokra nem mernék. Egyelőre nem módosítom , mert a tied meg kevésnek tűnik. Sok a tészta és sűrű , középen nyers marad. Ha legközelebb elkészítem , és kell ,akkor pontosítom.

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2015-01-08 14:11

Ne haragudj,de a 200 fok,és 45 perc az nemigazán lenne jó,mivel azalatt szénné égne.Kérlek pontosítsd,mert nem jó.Én már régen megsütöttem sokszor,de 160 fokon kell sütni,és 30 percig.

704
margarin 100 g
cukor 120 g
1 csipet
tojás 4 db
étcsokoládé 100 g
mandula 125 g
zsemlemorzsa 40 g
tortabevonó 200 g
mandula 40 g