Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés mascarponekrém rummal

Csokoládés mascarponekrém rummal
Csokoládés mascarponekrém rummal
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, nem túl édes desszert felnőtteknek. Ha édesebben szeretnénk, édesítsük több cukorral. Én málnával tálaltam, de tálalhatjuk más gyümölccsel is vagy tejszínhabbal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét apróra vágjuk, majd a tejszínnel és a cukorral egy edénybe tesszük, és gyenge tűzőn felolvasztjuk. Hagyjuk hűlni, majd pár órára betesszük a hűtőbe.
  2. A mascarponét a rummal krémesre keverjük. A csokis tejszínt habosra keverjük, majd óvatosan a mascarponéhoz keverjük.
  3. Poharakba osztjuk, és kb. 2 órára betesszük a hűtőbe.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 4 663
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládékrém, habos desszertkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

601
mascarpone 250 g
habtejszín 200 g
étcsokoládé 100 g
cukor 2 ek
rum 80 ml