Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-narancsos rolád

Csokoládés-narancsos rolád
Csokoládés-narancsos rolád
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gasztroújságok gyűjtőjeként rengeteg receptet őrzök, és ebből választottam ezt a finomságot, egy kis kiegészítéssel. Soha nem pontosan követem a recepteket, eltérek ízben.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliacukorral krémszerű habbá verjük.
  2. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
  3. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, kardamommal és a kakaóporral összekeverjük, majd átszitálva a tojásos masszába forgatjuk.
  4. Ezt a tésztát barna csomagolópapírral bélelt sütőtepsire simítjuk, és egyenletesen elkenjük, egy kenőkés segítségével.
  5. Előmelegített sütőbe 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Azonnal kiemeljük, és a papírral felfelé, egy lisztezett deszkára borítjuk. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és átfordítjuk a papírt, majd így a papírral együtt feltekerjük. A hajtás alul legyen.
  6. Elkészítjük a tölteléket: A pudingport kb 2 dl tejjel simára keverjük.
  7. A maradék tejet a cukorral és a vanília kikapart magjával, narancshéjjal és lével elkeverjük, a pudingporos keveréket hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
  8. A puha vajat habosra keverjük, majd a már hideg krémmel sima krémmé keverjük. A legjobb robotgépet használni, mivel megkönnyíti a dolgunkat, és sokkal finomabbra keverhetjük krémünket.
  9. A piskótát kitekerjük a papírból, és megkenjük a krém 2/3 részével, majd szépen feltekerjük, és kívülről is megkenjük a maradék krémmel. Végül reszelt csokoládéval szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 572
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes piskótatekercs, vaníliás kakaós piskótatekercs, piskótarolád narancsos vaníliakrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

602
tojás 5 db
víz 5 ek
cukor 14 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 5 dkg
étkezési keményítő 7 dkg
sütőpor 1 kk
cukrozatlan kakaópor 2 ek
kardamom 1 késhegynyi
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
nádcukor 5 dkg
vanília 1 db
narancs 1 közepes db
vaj 20 dkg
étcsokoládé 2 dkg