Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-narancsos torta

Csokoládés-narancsos torta
Csokoládés-narancsos torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy Dr. Oetkeres receptkönyvben találtam, amit pudingpor mellé kaptam. A többi recept, ami benne van, egyáltalán nem volt szimpatikus, viszont ez nagyon megtetszett. Nemrég el is készítettem, csak ajánlani tudom. Természetesen a receptkönyvben lévő kép sokkal szebb, mint az enyém, de az íze kárpótol mindent. 

hozzávalók / 8 adag

Csokoládés lap hozzávalói

Narancsos krém hozzávalói

Csokoládés krém hozzávalói

Szólj hozzá!

elkészítés

Csokoládés lap hozzávalói

  1. A laphoz a csokoládét és a vajat egy edényben megolvasztjuk. A tojásfehérjét felverjük a cukorral. A lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. A tojássárgáját hozzáadjuk a csokihoz és a vajhoz. A lisztes keveréket hozzákavarjuk a tojásfehérjéhez, lassan, hogy a hab össze ne törjön, majd végül a csokoládés vajat is.
  2. Kivajazott tortaformában kb. 30 percig sütjük, tűpróbáig. Ha a lap megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk hűlni.

Narancsos krém hozzávalói

  1. A narancskrémhez a narancsokat alaposan megmossuk, majd nagyon vékonyan meghámozzuk. A narancsok héját 2 dl vízben főzzük 15 percig, majd 10 dkg cukrot adunk hozzá, és még 10 percen át főzzük. Ha ez kész, vegyük ki a megfőtt héjakat, hűtsük ki, majd kb. 3 dkg cukorban egyenként forgassuk át. Ezeket fel fogjuk használni a díszítésnél és a narancsos krémben is.
  2. A narancsokat csavarjuk ki, levükben főzzük meg a pudingot 10 dkg cukorral. Ha megfőtt, hagyjuk hűlni, majd lassanként a adagoljunk hozzá abból a cukros léből, amit a narancshéjak főzésekor kaptunk. Én kb. felét használtam fel, a másik felével pedig a tortalap mindkét oldalát bekentem. (Ezt nem írja az eredeti recept.) A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a pudingot, majd a becukrozott narancshéjak felét apró darabokra vágjuk, és ezt is a krémhez adjuk.

Csokoládés krém hozzávalói

  1. A csokoládés krémhez forró gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle a díszítéshez, a habot felverjük, majd összekeverjük a csokival.
  2. Ha a tortalapunk kihűlt, rákenjük a csokis krémet, aztán a narancsosat. A kimaradt csokival és a narancshéjjakkal díszítjük kedvünk szerint. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 353
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szandy

Mióta szakács: 2011.11.19.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokitorta, narancsos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

765
csokoládé 20 dkg
vaj 5 dkg
tojás 4 db
cukor 10 dkg
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 csomag
fahéj 2 kávéskanál
narancshéj 3 narancsból nyert
víz 2 dl
cukor 25 dkg
narancslé 3 narancsból nyert
vaníliás pudingpor 1 tasak
habtejszín 250 ml
csokoládé 15 dkg
habtejszín 250 ml