Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés őzgerinc tojásfehérjéből

Csokoládés őzgerinc tojásfehérjéből
Csokoládés őzgerinc tojásfehérjéből
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon egyszerű recept, -minden tojásfehérjére számítsunk 20-20 g-nyit a többi hozzávalóból-, a maradék tojásfehérje felhasználására. A tésztához keverhetünk cseresznyét is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét a vajjal gőzfürdőben felolvasztjuk, tűzről levesszük, hagyjuk hűlni. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A lisztet a tojáshabhoz keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a langyosra hűlt csokoládét.
  3. Egy vajjal kikent formába simítjuk. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 151
elküldve: 0
receptkönyvben: 100
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1948 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis őzgerinc, őzgerinc sütemény, csokoládés őzgerinc sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

284
tojásfehérje 4 db
cukor 80 g
vaj 80 g
csokoládé 80 g
finomliszt 80 g