Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés panna cotta málnapürével

Csokoládés panna cotta málnapürével
Csokoládés panna cotta málnapürével
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom desszert, minden csokiimádónak. A mogyorós változathoz: a masszát, mielőtt a poharakba osztanánk, hagyjuk hűlni, míg elkezd sűrűsödni, és keverjünk hozzá kb. 50 g pirított, aprított mogyorót.  

hozzávalók / 4 adag

A panna cottához:

A málnapüréhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét durvára aprítunk.
  2. A tejszínt a cukorral és a mézeskalács fűszerkeverékkel felfőzzük, közepes hőmérsékleten kb. 10 percet főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokoládét, és felolvasztjuk benne, majd hozzáadjuk a kicsavart zselatint, és felolvasztjuk benne.
  4. A masszát poharakba osztjuk, és kb. 6 órára betesszük a hűtőbe.
  5. A málnát botmixerrel pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk. A pürét a porcukorral ízesítjük, és elosztjuk a csokoládékrémre.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 971
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis panna cotta, csokoládés panna cotta, csokis panna cotta málnával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

588
lapzselatin 2 db
habtejszín 500 ml
barna cukor 30 g
mézeskalács fűszerkeverék 0.5 teáskanál
csokoládé 100 g
málna 300 g
porcukor 2 ek