Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés piskótatekercs

Csokoládés piskótatekercs
Csokoládés piskótatekercs
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiadós piskótarolád, könnyű csokis krémmel. Bármilyen ünnepre elkészítve tökéletes választás.

hozzávalók / 6 adag

piskótához

krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat egy méretes edénybe, üstbe tesszük, és elkezdjük habbá verni. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vaníliás cukorral összekevert cukrot (Én ezt a műveletet asztali robotgéppel végzem). Amikor stabil habot kaptunk a sütőporral, kakaóval összeszitált lisztet óvatosan belekeverjük.
  2. Egy nagyobb lapos tepsi, sütőlemez (nálam ez 40x40 cm) aljára sütőpapírt terítünk, és a kakaós masszát egyenletesen elterítjük rajta. Előmelegített 180 C-os sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  3. A tepsiből kiemelve enyhén belisztezzük a tetejét, és konyharuhára vagy nagyobb darab sütőpapírra borítjuk. Ezután lehúzzuk a sütőpapírt, és szintén enyhén belisztezzük a tetejét. Ezután konyharuhával vagy papírral feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

krémhez

  1. A lisztet és a kristálycukrot egy kis méretű lábaskában összevegyítjük, majd csomómentesen elkeverjük a tejjel. Lassú tűzön folytonos keverés mellett besűrítjük. Amikor levettük a tűzről és még jó meleg, belekeverünk két evőkanál átszitált kakaóport. Félretesszük és teljesen kihűtjük.
  2. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverünk két evőkanál átszitált kakaóport. A mikor a csokis főzött-krém teljesen hidegre hűlt, apránként belekeverjük a vajkrémbe.
  3. A feltekert piskótát kiegyengetjük, és egyenletesen megkenjük a csokikrém 4/5-ével. Feltekerjük, majd bevonjuk a maradék krémmel. A megtöltött piskótatekercset hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Tetszőleges módon díszítjük és kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 7 301
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótarolád

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nana43
nana43 Sun, 2020-06-07 14:40

Kedves Lizinka!
A tojás sárgáját és fehérjét nem kell szétválasztani, hanem egyben keverjük el a hozzávalókkal?

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2020-06-07 21:23

Szia!
Igen, a tojásokat egyben verjük habbá a cukorral. Ahogy írtam asztali robotgépet használtam. A legmagasabb fokozaton 15 perc alatt gyönyörű habot kaptam. Kézi robotgéppel is sikerül a művelet, csak hosszabb időbe telik. További kellemes sütés-főzést!
Andi

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Wed, 2020-02-05 11:39

Kedves Szerkesztők!
Köszönöm, hogy elkészítésre ajánlottátok ezt a nagyon finom, kiadós sütimet.
Andi

692
tojás 4 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 13 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 tk
vaj 25 dkg
porcukor 20 dkg
finomliszt 2.5 dkg
cukor 2.5 dkg
tej 1.5 dl
cukrozatlan kakaópor 4 ek