Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés piskótatorta fondant-nal

Csokoládés piskótatorta fondant-nal
Csokoládés piskótatorta fondant-nal
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első fondant-nal bevont tortám, testvérem születésnapjára készült, nagyon finom volt:-).

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

ajánlat

Bármilyen különleges alkalomra.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük géppel, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, ekkor már alacsonyabb fokozaton verjük a habot, majd a sárgákat is egyesével hozzákeverjük alacsony fokozaton.
  2. A sütőport, a lisztet, a kakaót összekeverjük, és kanalanként összeforgatjuk a habbal. Margarinozott, lisztezett tortaformában sütjük tűpróbáig.

Krém elkészítése:

  1. A pudingport a cukorral és kevés tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és felfőzzük kemény krémmé.
  2. A margarint szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk, majd keverőgéppel habosra keverjük. A kihűlt pudingot hozzákeverjük.

Fondant elkészítése:

  1. A pillecukrot mikróba tesszük alaposan kimargarinozott magas falú edénybe, fél percenként kivesszük, megkeverjük megmargarinozott fakanállal, kis vizet teszünk hozzá.
  2. Mikor teljesen felolvadt, lassan hozzákeverjük a porcukrot, majd mikor már elég kemény, akkor kivesszük, és a maradék cukrot hozzágyúrjuk. Mikor már elég szilárd az állapota, egyben marad, de jól formázható, betesszük a hűtőbe jól záródó fóliába pár órára.

Összeállítás:

  1. A piskótát minimum három lapra vágjuk, megkenjük a krémmel kívül, belül, ha túl folyós a krém még, akkor hűtőbe tesszük.
  2. Majd kinyújtjuk a fondant-t akkorára, amely biztosan befedi a tortát, ráterítjük, és rásimítjuk mindenhol. Majd a körbevágjuk, és a maradék fondant-nal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 683
elküldve: 10
receptkönyvben: 238
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Anikusz

Mióta szakács: 2010.03.22.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokitorta pillecukor-fondant-nal, csokipudingos piskótatorta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boriszka
Boriszka / Boriszka Sun, 2011-11-27 16:13

Szia! Én is próbálkoztam fondant-os tortával, de nem tudtam a torta oldalára szépen rátenni, mindenhogy fodrozódott, és a a kukában végezte. Megvan ennek a technikája, gondolom... Megosztanád velem?:)

anikusz
Anikusz / anikusz Sat, 2012-04-21 11:14

Ne haragudj, hogy csak most írok, de nem vettem észre hogy írt valaki a recepthez:-(
Én úgy csinálom, hogy a krém mindig legyen jól megdermedve a torta oldalán, ez az első lépés, majd ráhelyezem a fondant lapot, rásimítom a tetejére, majd elkezdem fentről lefelé simítani a bevonatot, aztán haladok körbe, amíg egy újabb részt simítok le, addig az elözőt megtartom, majd a végén az egészet kézzel átsimítom. Ennyi.
Itt van róla video:
http://www.youtube.com/watch?v=Is1DxUeMtP0&feature=related
remélem tudtam segíteni!
üdv: anikusz

pallkati
pallkati Fri, 2011-11-18 12:11

Szia!

Nem értem a fondant. Cukorról és porcukorról is írsz, de a hozzávalóknál csak porcukor szerepel.

878
tojás 6 db
cukor 7 ek
finomliszt 11 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
margarin 1 ek
tej 0.5 l
csokoládés pudingpor 2 csomag
cukor 20 dkg
margarin 25 dkg
pillecukor 15 dkg
porcukor 0.5 kg
víz 2 ek