Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés puffancs

Csokoládés puffancs
Csokoládés puffancs
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy fenomenálisan nagyszerű édesség! Először a TV Paprika egyik műsorában láttam ezt a receptet, Martha Stewart készítette, egy ideje pedig látom a neten keringeni pöffeteg és találóbbnál találóbb néven, így most kedvet kaptam ahhoz, hogy én is készítsek egy gluténmentes változatot! Nagyon jól sikerült, és azonnal nagy kedvenc lett. Belül pihe-puha, kívül pedig finoman roppanós!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.
  2. A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a kakaóval.
  3. A vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, ezt követően hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott csokoládét, és krémesre keverjük.
  4. Részletekben hozzászórjuk a száraz összetevőket egy csipet sóval, és addig keverjük, amíg egy habosan krémes állagú masszát kapunk.
  5. 15 percre betesszük a fagyasztóba.
  6. Két tálkát veszünk elő, az egyikbe kristálycukrot, a másikba porcukrot szórunk.
  7. A negyed óra elteltével kivesszük a masszát a hűtőből, és nedves kézzel 3-4 cm átmérőjű golyókat formálunk, melyeket először a kristálycukorba, azt követően a porcukorba forgatunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük 3-4 cm távolságra egymástól.
  8. Ha a golyókkal megtöltöttük a tepsit, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  9. Ha megsültek a puffancsok, rácsra szedjük, és hagyjuk kihűlni.
  10. Jó nassolást!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 327
elküldve: 2
receptkönyvben: 151
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 2

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós keksz, gluténmentes puffancs, kakaós pöffeteg

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2015-06-28 22:04

Kedves Enikő!
Ma megsütöttem, szerencsére :) Váratlan vendégünk volt, így ezzel a sütivel kínáltam, nagy sikere volt. Tökéletes, precíz recept. Mától mi is mádjuk:)) Nagyon szépen köszönöm! Gabi

GastroHobbi
GastroHobbi / GastroHobbi Fri, 2015-06-26 09:15

Kedves Gabi,
Igen, jól értelmezed az a cukor amit a tálkákba teszel az plusz mennyiség, illetve én légkeveréses fokozaton sütöttem sütiket.
Remélem neked is nagy örömet okoz majd a sütemény mert én egyszerűen imádom. :)
Jó nassolást kívánok hozzá!
Üdvözlettel,
Enikő

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2015-06-26 20:59

Kedves Enikő,
köszi a segítséget! Hamarosan megsütöm, és referálni fogok:) Szép estét kívánok! Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2015-06-25 14:36

Szia,
napok óta szemezek a recepteddel. Ha jól értem a 6. pontban leírt 2 tálkában lévő kétféle cukor az + mennyiség úgye? Amibe beleforgatom kristálycukor fehér vagy barna? A 180 fok a megadott sütési idővel alsó-felső sütésre vagy légkeverésre értendő? Köszi a választ:) Gabi

699
étcsokoládé 15 dkg
gluténmentes lisztkeverék 7 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 15 g
vaj 15 dkg
barna cukor 4 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojás 2 db
tej 1 dl
1 csipet