Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés püspökkenyér Inom konyhájából

Csokoládés püspökkenyér Inom konyhájából
Csokoládés püspökkenyér Inom konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az őszi "gyűjtögetési" időszak alkalmával készítettem birsalmasajtot. Olyan jól sikerült elraktároznom, hogy a kandírozott gyümölcsöt most ezzel helyettesítettem. Nagyon jól sikerült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Két kicsi vagy egy nagy őzgerinc forma kell hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A durvára vágott csokoládét és diót 1 ek liszttel összekeverjük.
  2. A tojásokat a tejföllel, a porcukorral és a sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a sütőporos lisztet.
  3. Beleforgatjuk az előzőleg beáztatott mazsolát, a kandírozott gyümölcsöt és a dió-csokoládé keveréket.
  4. Vajazott, lisztezett formába tesszük a masszát, majd előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
  5. A formában hagyjuk kihűlni, majd vaníliás porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 155°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 357
elküldve: 8
receptkönyvben: 149
elkészítve: 14/15
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcskenyér, csokis-diós gyümölcskenyér, csokis-diós-gyümölcsös őzgerinc

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyuka54
anyuka54 Tue, 2013-01-01 11:13

Az ünnepek után ez egy"merénylet",de azért még bevállalom a fogyókúra előtt.
Szívesen meg nézném a birsalma receptedet is.
Kata

era972
"Inom" / era972 Tue, 2013-01-01 12:54

:) Az igazság,hogy életemben először készítettem birsalmasajtot,de tuti,hogy nem utoljára,s legközelebb sokkal nagyobb mennyiségben fogom elkészíteni. Ujjnyi vastagságúra sikeredett szétterítenem,aztán téglalapokra vágtam,majd folpack-ot raktam a lapok közé, és egy ételes dobozban a hűtőben tároltam. Így megmaradt az ünnepekre is belőle.A receptet innen vettem: http://www.nosalty.hu/recept/birsalmasajt
Era.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-12-31 22:04

Birsalmasajttal? Nagyon jó ötletes megoldás, köszönöm szépen.
Jövőre megpróbálom, először csak úgy, mert ...aztán karácsonyra.
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-01-02 12:00

Kedves era972!

A birsalmát szeretjük, még én sem rugaszkodtam neki,hogy sajtot alkossak, pedig imádom!! ,- de ezek után elkészítem majd, azaz az idén! :-O
Mindig valakivel csináltam, mondjuk anyukámmal,vagy valaki megcsinálta, ő meg az anyósom , - mert annyira utáltam pucolni, meg valahogy nagyon munkás volt, és a gyerekeim nem is szerették..:-((
Mostanság a kamasz gyerekeim elfogadták, szeretik, úgyhogy a kompóton kívül, mert az azért csak készült, pár üveggel, hogy is, most már úgy kell írnom, hogy tavaly,...szóval, jöhet ennek a készítése is, és lesz sikere.:-o
Köszönöm, remélem, hogy sikeres lesz.Inkább attól tartok, hogy kevés lesz, lehet, próbának egy adag, de a főpróbára két adag is kell??:-o
/ Fura, hogy amit a gyerek picinek eszik, kamasznak nem, fiatal felnőttnek megint eszi.
Vagy fordítva, amit gyereknek nem, azt kamasznak igen....mert az én gyerekeim ezt produkálják!:-O /

BUÉK!!!
Éva-Anyóca
Békés, boldog, egészséget hozó új esztendőt kívánok!

Éva-Anyóca

era972
"Inom" / era972 Wed, 2013-01-02 16:45

Akkor ez a recept pont Neked való,mert itt nem kell megpucolni az almát! :D Szerintem rögtön a főpróbával kezdd el!!-még az sem biztos,hogy az elég lesz.
Era.

874
finomliszt 30 dkg
porcukor 25 dkg
tejföl 2 dl
tojás 2 db
mazsola 5 dkg
aszalt gyümölcsök 5 dkg
dió 5 dkg
csokoládé 5 dkg
kandírozott narancshéj 1 ek
sütőpor 1 tk
1 csipet