Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-ricottás pohárkrém kekszes alappal

Csokoládés-ricottás pohárkrém kekszes alappal
Csokoládés-ricottás pohárkrém kekszes alappal
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, de nagyszerű pohárkrém, amit akár negyed óra alatt összedobhatunk, és ami garantált sikert arat majd.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. A darált kekszhez adjuk a vajat, illetve nagyjából két evőkanállal az olvasztott csokoládéból, és alaposan összekeverjük, majd félretesszük.
  3. A maradék olvasztott csokoládét simára keverjük a tejszínnel. Hozzáadjuk az amarettót, a cukrot, valamint a ricottát, és alaposan összeforgatjuk.
  4. A csokoládés kekszmorzsát két pohárba kanalazzuk (egy keveset félrerakunk a díszítéshez), majd rálapátoljuk a ricottakrémet. Egy órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálaláskor megszórjuk a maradék kekszmorzsával, a pirított mandulával, valamint egy kevés csokoládéforgáccsal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 17 002
elküldve: 3
receptkönyvben: 156
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokikrém, csokis pohárdesszert

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1046
étcsokoládé 15 dkg
kekszmorzsa 5 dkg
vaj 1 ek
habtejszín 50 ml
amarettó 1 ek
cukor 3 teáskanál
ricotta 25 dkg
mandulapehely 5 dkg