Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés sütemény Katicától

Csokoládés sütemény Katicától
Csokoládés sütemény Katicától
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi adventi, akár karácsonyi sütemény. Dermedés után könnyen szeletelhető,  azonnal fogyasztható finomság. Nálunk azonnal a kedvencek listájára került. Készíthetjük dióval is, úgy is nagyon-nagyon finom.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Áztassuk be a mazsolát a rummal kevert meleg vízbe. A tojásfehérjéket a sóval verjük kemény habbá, és tegyük félre.
  2. A csokoládét a vajjal, a cukrokkal vízgőz fölött olvasszuk meg, és hagyjuk hűlni. Egy tálba tegyük bele a darált mogyorót, öntsük rá a lehűlt csokis keveréket, majd alaposan keverjük el a tojások sárgájával és a lecsepegtetett mazsolával.
  3. Most felváltva dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet és a keményre vert tojásfehérjéket. Öntsük a tésztamasszát egy 30×11×5 cm-es, vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt őzgerincformába.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőbe téve, kb. 40 perc alatt készre sütjük. Feltétlen végezzünk tűpróbát, és ha kell, inkább még süssük tovább, kicsit mérsékelve a hőfokot. A formában hagyjuk hűlni, de még langyosan borítsuk tálcára, és kenjük rá a sárgabaracklekvárt, hogy egy kicsit beigya.
  5. Ha kihűlt teljesen, 30 percre tegyük be a hűtőbe. Ezek után a tetejét bevonjuk az olvasztott csokoládéval, és leszórjuk a durvára vágott mogyoróval. Hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni a csokoládémázat, majd forró vízbe mártott, szárazra törölt éles késsel felszeletelve szervírozzuk.

Teteje

  1. A lekvárt egy kicsit keverjük át, hogy csomó ne maradjon benne. A csokoládét vízgőz felet össze olvasztjuk a vajjal. A mogyorót egy nylon zacskóban durvára törjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×11×5 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 210
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokis őzgerinc, karácsonyi sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Thu, 2016-12-08 11:19

Szeretném, ha le vennétek a lekvár márkajelzését. Én nem írtam, hogy milyen. Nem népszerűsítek semmilyen terméket, mert mindenki a saját pénztárcájából gazdálkodik és nem biztos, hogy a legdrágább a jó termék. Köszönöm.

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Thu, 2016-12-08 14:07

Kedves Katica!
Kérésére eltávolítottuk a márkajelzést.
További jó sütést-főzést kívánunk:

Szalánczi Anna
NoSalty

466
étcsokoládé 13 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 4 db
finomliszt 7 dkg
sütőpor 1 kk
földimogyoró 8 dkg
1 csipet
mazsola 5 dkg
rum 2 ek
víz 1 evőkanál
vaj 2 dkg
zsemlemorzsa 3 ek
sárgabaracklekvár 3 ek
étcsokoládé 7 dkg
vaj 2 dkg
földimogyoró 5 dkg