Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés szőlőbonbon

Csokoládés szőlőbonbon
Csokoládés szőlőbonbon
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rosszkedv ellen az egyik leghatékonyabb fegyver a csokoládé. Magában, forró ital formájában vagy ételek alkotóelemeként.
A recept Mautner Zsófia szuperegyszerű, mégis látványos desszertje, általam is kivitelezve. 

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Tálalásig hűtőben tartsuk, de remekül fagyasztható is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szőlőt megmossuk, konyhai papírtörlővel nagyon alaposan megszárítjuk.
  2. A csokoládét vízgőz fölött lassan, kíméletesen megolvasztjuk. Átöntjük egy keverőtálba, és spatula vagy fakanál segítségével addig keverjük, amíg langyosra hűl.
  3. Ekkor a keverőtálba tesszük a szőlőszemeket, és összeforgatjuk a csokoládéval úgy, hogy minden szemet egyenletesen bevonjon.
  4. Amíg meg nem dermed a csokoládé a szőlőszemeken, egyenként szilikonlapra vagy sütőpapírral bevont felületre helyezzük. Miután kihűltek (kb. 20 perc), apró lyukú szűrőszitával kakaóport szórunk a bonbonokra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 318
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

egyéb elnevezések

szőlős csokibonbon, szőlő csokiburokban, csokoládéval bevont szőlő

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

89
szőlő 50 dkg
étcsokoládé 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek