Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés trüffelkocka

Csokoládés trüffelkocka
Csokoládés trüffelkocka
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (50)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy cukrászdában ettem ilyet, majd otthon reprodukáltam.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A habtejszínt a csokival addig melegítjük, amíg a csoki elolvad benne. A krémet egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. A tojást szétválasztjuk.
  3. A tojássárgáját, 50 g cukrot, a kakaóport, az olajat, a tejet, a lisztet, és a sütőport csomómentesre keverjük.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 20 g cukorral, majd a tésztához keverjük.
  5. A tészta háromnegyedét egy sütőpapírral bélelt 21x21 centis tepsiben, a negyedét szintén egy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. A negyedrészt kisebb darabokra törjük.
  6. A krémet kemény habbá verjük, belekeverjük a piskótát, és a tésztára simítjuk. Kakaóporral megszórhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 21x21 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 128 016
elküldve: 137
receptkönyvben: 2 658
elkészítve: 142/170
Facebookon megjelent: 2

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokihabos kocka, habos trüffelkocka, tejszínes-csokihabos kocka

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Mon, 2016-12-26 17:55

Sajnos nekem nem sikerült ez a sütemény. Eleve furcsák az adagok... 75 g liszt? 35 ml tej? dupla adag tésztát készítettem tortaformába de így sem sikerült. A krém sem lett habos, pedig mindent a recept alapján csináltam. Sajnálom. Bár kukába azért nem került, lett belőle somlói, de azért nekem így csalódás.

HZsuzs76
HZsuzs76 Tue, 2016-10-25 12:05

Szia Flóra!
Nagyon tetszik a recept, egy kérdésem lenne csak, hogy 21x21 cm-es tepsit hol lehet beszerezni? Csak téglalap alakúak vannak.

Deloretta
Deloretta / Deloretta Tue, 2016-09-06 20:00

Isteni! Megvan a tökéletes csokitorta receptem. Nem gondoltam hogy azt a kemény krémet fel fogom tudni verni, de kézzel is meglett simán. REndes tejszínnel készült, nem hulalával, és így is tart mint a cövek :)

marcalileo
Katicza / marcalileo Sun, 2015-11-01 12:06

Szia Flóra!
Most csináltam másodszor a sütidet, elsőre nagyon tuti fincsi lett, a párom imádta, de a kérése az volt, hogy legközelebb tegyek a habba a tördelt piskóta darabok mellé magozott meggybefőttet. ISTENI!!!!!!!!!!!
Köszi a receptet :-D

vakondoki
vakondoki Sun, 2015-10-11 20:07

Nem értem. Miért kell három lapot sütni vagy négyet ,és feltördelni amikor a képen egy réteg tésztát látok. vagy rosszul látom?

Flóra
Flóra / Flóra Sat, 2015-10-17 11:34

"A tészta háromnegyedét egy sütőpapírral bélelt 21x21 centis tepsiben, a negyedét szintén egy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. A negyedrészt kisebb darabokra törjük."

Ez azt jelenti, hogy két lapot kell sütni. Az egyik pedig sokkal kisebb lesz, mint a másik, és az, amit fel kell tördelni, és benne van a krémben.

kicsievi
kicsievi Fri, 2014-12-19 11:50

Szia Flóra!
Arra gondoltam, hogy tekercsbe csinálnám meg ezt a sütit.
Szerinted jó ötlet? Fel lehet tekerni a tésztát?
Köszi a választ!

bumboka
bumboka Sat, 2014-08-16 14:15

Kedves Flora!EZ a suti egyszeruen mennyei!!!A kremet ki fogom probalni csokitortahoz,mert egyszeru es ISTENI!Koszi !!!

Helgazs
Helgazs Mon, 2014-08-11 14:51

Kedves Flóra, hogy érted a 6. pontban, hogy belekeverjük a piskótát? Milyen piskótát?

Berkes Gyöngyi
Berkes Gyöngyi Tue, 2014-08-12 15:05

"A tészta háromnegyedét egy sütőpapírral bélelt 21x21 centis tepsiben, a negyedét szintén egy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben..."
az 1/4 rész piskótát

Helgazs
Helgazs Tue, 2014-08-12 15:25

Köszönöm!
Valamiért mindenképpen babapiskótára gondoltam, pedig azt nem mondta senki... :)

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2014-04-24 02:43

Szio, en egyszer truffel tortaval probalkoztam (volna), ehhez nagyon hasonlo kremmel. Ahogy elkezdtem elektromos habverovel verni, rettento kemeny lett, szinte vajas kb. 5 masodpercen belul. Pedig nalam sokkal tobb volt a tejszin arany, kb. 450ml 150g csokihoz. A tied hogy lett ilyen csodas habos?

lilibe
lilibe Tue, 2016-11-01 19:33

használj kézi habverőt.... akkor követhető a folyamat. Sok esetben nem jó a gép keverés.. pl ha pudingot akarsz vajkrémmel keverni, azt sem jó géppel

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2014-08-14 22:28

Nekem nem ugrott össze ennyire hamar, persze figyelni kell a krémet, miközben habbá verem, mert könnyen kicsapódik a tejszín.

sonce85
Sonce / sonce85 Mon, 2013-10-14 12:01

Kedves Flóra!

ezt a sütit egy szóval tudnám jellemezni : MENNYEI. Nagyon finom. Vendégeknek készítettem el -kicsit féltem is tőle-de nagy sikert arattam vele. Én is raktam bele rumot,úgy ahogy Fahéj írta,és szuper finom volt. Szombatra lett kész,vasárnap estére már 1 darab se maradt!(csak 4-en ettük)

Köszönöm,hogy megosztottad velünk..Azt hiszem ezt gyakran elfogom készíteni...
Szép Napot Adri!

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2013-10-18 10:59

Kedves Adri!
Örülök, hogy ennyire ízlett nektek is!:)
Szép napot: Flóra

Fahééj
Fahééj Sat, 2013-09-21 18:04

Kedves Flóra,
nagyon köszönöm a receptet! Én raktam bele egy kis rum aromát is, és elmondatom saját és családom nevében is, hogy ISTENI lett!
Fahééj

crucca
crucca Mon, 2013-09-09 16:28

Szeretném kérdezni,hogy mi az a cukrászhab?sima, cukrozott tejszínhab? Csudaszép a süti!

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2013-09-13 11:23

Az a lényeg, hogy növényi tejszín legyen, az könnyebben lesz ilyen állagú, mint a képen látható. Minden boltban lehet kapni (legalábbis a szupermarketekben tuti).

mamec
mamec Mon, 2013-09-09 20:36

Lehet kapni dobozos műtejszínt vagyis cukrászhabot: Hullala, Habmester stb. A nagyobb bevásárló központokban több félét lehet kapni ott ahol a tartós tej is van. Nagyon jó a tartása csak a szájra tapad evéskor.

Reset
Reset Mon, 2013-09-02 21:18

A krém már a hűtőben van, de olyan kemény lett, mint a kő, ebből hogyan fogok holnap habot verni? Ennek ilyennek kell lennie? Nagyon kíváncsi vagyok mi sül ki belőle...

timbor
timbor Mon, 2013-09-09 14:34

Szia! Hogy sikerült a süti?Szeretném én is elkészíteni ,nem tudom neki álljak -e... :D

Reset
Reset Tue, 2013-09-10 17:45

Szia! Igen, sikerült, bár nagyon kételkedtem benne, mert nagyon kemény lett a krém a hűtőben, de jó erős a robotgépem, sikerült nagyon szép krémet keverni belőle és nagyon finom is lett, kinézetre is olyan, mint itt a képen. Én biztos el fogom még többször készíteni, de magam részéről kevesebb csokival, a páromnak viszont így ízlett nagyon.
Bennem felvetődött a kérdés, hogy vajon igazi tejszínnel is működne-e, de az előző kérdésemre se kaptam választ, úgyhogy lehet kikísérletezem azzal is...
Jó sütögetést, én csak ajánlani tudom a receptet.

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2013-09-13 11:20

Szia!
Mostanában nem voltam itt a NoSaltyn, azért nem válaszoltam.
Örülök, hogy végül sikerült, keménynek kell lennie a habnak, utána simán felverődik.
Még sima tejszínnel nem próbáltam, azért készítettem növényivel (mert ezek a cukrász tejszínek növényi tejszínek), mert az állati kevésbé tartja meg ezt az állagot, hogy ilyen szépen megmarad a tésztán. De kísérletezni lehet vele, esetleg arányaiban máshogy, stb. Az állati tejszín tényleg jobb...:)

Aninna
Aninna Wed, 2013-06-05 21:12

Nagyon finom lehet...egy kérdés,lehet ezt fehér csokival is késziteni?

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2013-06-12 21:14

Ki lehet próbálni, de szerintem jóval töményebb íze lesz, hisz a fehér csoki önmagában nagyon édes.. De attól még finomnak biztosan finom.:)

FAdri91
FAdri91 Tue, 2013-01-22 22:46

Szia!

Ez a süti egy csoda! Isteni finom:)
Köszönjük a receptet!

Üdvözlettel: Adri

repaka76
repaka76 Wed, 2012-11-28 20:35

Szia Flóra!Lenne egy kérdésem:ha egy normál sziv alakú tortaformában szeretném megsütni,akkor hogy alakuljon a tészta mennyisége?Kislányom szülinapjára szeretném,mert imádja ezt a fajta krémes sütit,de mégis kellene torta alakjának lenni....szerinted túl sok lesz bele a tészta?Csökkentsem vagy se?Köszi:Kriszta

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2012-11-29 22:14

Szia Kriszta! Szerintem ne csökkentsd a tészta mennyiségét, ez 21x21 centis tepsiben készült, szóval annál nem sokkal kisebb, sőt, lehet, hogy kicsivel nagyobb is. Kár, hogy a szívnek nem lehet olyan könnyen kiszámítani a területét.:)

klarim
klarim Fri, 2012-11-09 14:35

Szia!! Biztosan jó a tésztának megadott mennyiség??? Szerintem az nagyon kicsi...

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2012-11-09 15:00

Tudom, hogy kevésnek hangzik, de tuti jó, mert a sütőportól feljön, és direkt azt szerettem volna elérni, hogy a tészta ne legyen túl sok, hanem a krém legyen benne magas. És figyelj arra, hogy 21x21 cm-es tepsiben kell sütni.
Egyébként ebből a receptből alakítottam át a tésztát: http://florakonyha.blogspot.hu/2012/01/csokis-marcipanos-torta.html
Ez ennek a kétszerese, 18 centis tortaformában, és itt is látszik, hogy nagyon feljött.

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Thu, 2012-11-08 23:40

Fúúú, hát ez tényleg gyönyörű!! Én is imádom az ilyen "sokkrémes, kevéspiskótás" tüneményeket... :):):) Biztos el fog készülni!

csato
csato Thu, 2012-11-08 22:43

Jaj nagyon szép!Meg tudom,h nagyon finom is!Csak mert szoktam hasonlót gyártan.Imádom!

-EdinA-
-EdinA- Thu, 2012-11-08 20:15

Szia! Két kérdésem lenne:
1. Mennyire édes a krém? A habtejszín gondolom eléggé, de megy hozzá a 20 dkg keserű csoki...
2. Milyen habtejszínt használtál? Meggle,vagy Hulala esetleg?
Köszi előre is!
Edina

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2012-11-09 14:57

Szia Edina!
Szerintem nagyon édes és tömény, még így is.:)
Hulalát használtam, de a lényeg, hogy cukrászhab legyen, mert akkor lehet jól felverni, hogy ilyen magas legyen a hab.
Üdv: Flóra

401
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 10 g
cukor 70 g
napraforgó olaj 35 ml
tej 35 ml
finomliszt 75 g
sütőpor 0.25 csomag
habtejszín 3 dl
étcsokoládé 200 g
tejcsokoládé 50 g