Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládészalámi Glaser konyhájából

Csokoládészalámi Glaser konyhájából
Csokoládészalámi Glaser konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hűtőben kb. 3-4 hétig tárolható. Hogy a szalámi a vágásnál ne töredezzen, vegyük ki kb. 30 perccel előtte a hűtőből, majd éles késsel vágjuk, nem túl vékony szeletekre.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle tortabevonót és a glazúrt apróra vágjuk, majd gőzfürdőben a mézeskalács fűszerkeverékkel együtt felolvasztjuk.
  2. A kekszet finomra morzsoljuk. Az amarettit durvára tördeljük. A mogyorót és a mandulát durvára vágjuk. A fer csokoládét apró kockákra vágjuk.
  3. A felolvasztott csokoládékeveréket levesszük a tűzről, majd egymás után hozzákeverjük a kekszet, amarettit, mandulát és mogyorót. Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a fehér csokoládét. A masszát kb. 20 percre hűtőbe tesszük.
  4. Egy 40x30 cm nagyságú sütőpapírra egy ugyanekkora alufóliát teszünk. A csokoládémasszát egy csíkban elosztjuk rá, majd szorosan feltekerjük. Hűtőben kb. 5 órát hűtjük.
  5. A csokoládészalámit kibontjuk, körben megszórjuk porcukorral, és rányomkodjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 738
elküldve: 2
receptkönyvben: 160
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokiszalámi, amarettós csokoládészalámi, csokoládés szalámi

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juditmama
juditmama Mon, 2013-01-07 00:26

Karácsonyi ajándék lett belőle. Nagyon finom, könnyen elkészíthető csemege. Már régóta szemeztem vele, örülök, hogy elkészített.

tun76
tun76 Fri, 2012-12-14 13:19

Kedves bárki, aki tudja a választ!
Én is a glazurnál akadtam el. egyszer.
másodszor pedig az amarettinél. az a keksz amaretti?

köszönettel
tun

kicsimamut
kicsimamut Tue, 2012-12-11 09:50

Kedves Glaser!
Nagyon szeretem az ilyen süteményeket,és ez gyönyörűen néz ki!
Gratulálok:)
Szeretném a hétvégén megcsinálni,de nem tudom mi az a glazúr.
Tudnál nekem segíteni?:)
Előre is köszönöm:)

222
tortabevonó 100 g
tortabevonó 50 g
tejcsokoládé 75 g
mézeskalács fűszerkeverék 2 teáskanál
keksz 80 g
keksz 30 g
törökmogyoró 50 g
mandula 50 g
fehér csokoládé 50 g
porcukor 4 ek