Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládétorta 2. (rumos)

Csokoládétorta 2. (rumos)
Csokoládétorta 2. (rumos)
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát soká tartó kísérletezés után alkottam meg. Akartam valami olyan csokoládétortát, ami nem túl tömény, mégis elég csokoládés az ízlésemnek és nem utolsó sorban nagyon finom. Annyira jól sikerült, hogy még a kollégáim is oda voltak érte. :)

hozzávalók / 10 adag

A három kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A díszítéshez használhatunk még például francia drazsét vagy cukorgyöngyöt. 
Aki biztos sikert szeretne a piskótával és minél magasabb lapot szeretne sütni, az tehet egy teáskanál sütőport is a tésztába.

A piskótát süthetjük egyben is, ilyenkor ha kihűlt, 3 részre vágjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a három kakaós piskótalapot.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat és elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Amikor már keményedik a hab, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, ha a hab elég kemény már, akkor a tojássárgáját is.
  3. Egy ideig még verjük a habot (gépi) habverővel.
  4. Utána hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan elkeverjük.
  5. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. (Ha szilikon formát használunk, erre nincs szükség.)
  6. A sütőt előmelegítjük 150 fokra (légkeverés). 20-25 perc alatt megsütünk egy lapot. (Az első 15 percben nem szabad kinyitni a sütőajtót, különben összeesik a tészta.)
  7. Amikor megsült, kiborítjuk egy konyharuhára,  lehúzzuk róla a papírt és rácson hagyjuk kihűlni. (Addig el lehet készíteni a következő lapot.)
  8. A pudingot megfőzzük  6 dl tejjel és  5 evőkanál cukorral. Nagyon sűrűre főzzük, majd ha elkészült,  félretesszük hűlni.
  9. Kikeverjük  a margarint a porcukorral. Ha a puding teljesen kihűlt, akkor kanalanként dolgozzuk  a vajas krémhez és ízesítsük rummal. (Azért legyen hideg teljesen a puding, mert így nem csapja ki a margarint.)
  10. Elkezdjük összeállítani a tortánkat. Először megkenjük  az első lapot  lekvárral, majd a csokoládés krémmel. Ezt megismételjük a következő lappal és a tetején is. A torta szélét is bevonjuk a krémmel.
  11. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk a margarinnal, majd bevonjuk vele teljesen a tortát.
  12. Ha maradt a krémből, azt is felhasználhatjuk a díszítéshez, ha nem, akkor felverjük a habtejszínt és nyomózsákba töltve kidíszítjük a tortát.





statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 109
elküldve: 2
receptkönyvben: 113
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Same

Mióta szakács: 2009.11.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Lekváros csokitorta, Pudingkrémes csokitorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Do-Di
Do-Di Sat, 2009-11-21 20:38

Köszönöm, hogy megosztottad velünk a "kísérletezésed" végeredményét! Tetszik! Ki fogom próbálni!!

718
tojás 9 db
cukor 9 ek
finomliszt 6 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
csokoládés pudingpor 1.5 tasak
tej 6 dl
cukor 5 ek
margarin 37 dkg
porcukor 15 dkg
rum 1 teáskanál
eperlekvár 3 ek
étcsokoládé 15 dkg
habtejszín 1 dl
margarin 7 dkg