Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládétorta Anyanyultól

Csokoládétorta Anyanyultól
Csokoládétorta Anyanyultól
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta két piskótából készült, mert nekem mindig összeesik a piskótám. Születésnapom volt, és ez alkalomból készítettem el, mert szeretem a csokitortát, és úgy gondoltam, hogy inkább saját készítésű tortát eszek, mint boltit vagy cukrászatit. Hála Istennek nagy sikere volt, aki megkóstolta, annak nagyon ízlett.

hozzávalók / 6 adag

piskóta

krém

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját porcukorral habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd belekeverjük óvatosan a keményre felvert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A krémhez a csokipudingot és a összetördelt csokoládét a tejjel csomómentesre kikeverjük, és sűrű péppé főzzük.
  4. A margarint és porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük a margarinos cukrot  /én robotgéppel kevertem hozzá/.
  5. Kettévágjuk a piskótát, és megtöltjük a csokikrémmel.
  6. Tortabevonóval bevonjuk a piskótát. Ki hogy szereti, lehet díszíteni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 210
elküldve: 2
receptkönyvben: 5
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jutka41

Mióta szakács: 2012.09.30.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokipudingos torta, csokitorta, csokikrémes torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jutka39
Jutka41 / Jutka39 Sun, 2013-10-06 17:40

Kipróbáltam,de sajnos akkor is össze esik a piskótám,úgy hogy valószínű,hogy én rontok el valamit vagy a sütőm nem jó.Nem adom fel egyszer csak sikerül egy jó piskótát sütnöm.

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sat, 2013-09-21 08:38

szia, tetszik a tortád. Nekem is sokszor összeesett régebben a piskóta, de mióta a Horváth Ilona szakácskönyv szerint készítem, csodaszép lesz mindig. Kb ilyen módon készül, mint ebben a videóban, szeretettel ajánlom figyelmedbe, amúgy is kitűnő cukrász blog.
http://farkasvilmos.blogspot.hu/search/label/Pisk%C3%B3ta%20alaprecept Itt található videolink is a kakós verzióról. Én egy csipet szódabikarbónát és étk. keményítőt is teszek a liszthez, es ezekkel együtt mérem ki, hogy azonos súlyú legyen a lisztkeverék, mint a cukor. Így nem kell sütőport használni és nagyon szépen feljön, levegős lesz a tortalap.
Andi

Jutka39
Jutka41 / Jutka39 Sun, 2013-09-22 17:28

Kedves Andi!Köszönöm szépen amit küldtél,megnéztem és legközelebb ki fogom próbálni úgy sütni a piskótát mint ahogy ott mutatták.Őrülök hogy tetszik a tortám.

977
tojás 10 db
finomliszt 10 evőkanál
porcukor 10 csapott ek
sütőpor 0.5 csomag
csokoládés pudingpor 2 tasak
porcukor 15 dkg
tej 0.5 l
margarin 20 dkg
csokoládé 100 g
marcipán 100 g
tejszínhab 1 ek
tortabevonó 100 g