Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládétorta Capri szigetéről

Csokoládétorta Capri szigetéről
Csokoládétorta Capri szigetéről
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor már szinte feladja az ember valaminek a keresését, akkor elő kerül. :-D. Ahogy ennek a tökéletes, könnyed és nyarat idéző csokoládés tortának a receptje is.

hozzávalók / 6 adag

A krémhez

A tésztához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez a tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a kávét. Elkeverjük benne jó alaposan, addig, amíg a krém nagyjából állagtartó nem lesz.
  2. Ezután felverjük keményre a tojás sárgáját a sóval, és mascarponés masszához öntjük. Ekkor adjuk hozzá a reszelt szerecsendiót is, s nagy mozdulatokkal belekeverjük a masszába a habot. Kb. 3 órára hűtőbe tesszük.
  3. A tortához gőz fölött a vajat és csokoládét megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Ez idő alatt megpirítjuk a mandulát, s késes robotgépben a liszttel liszt állagúra vágjuk. A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, majd fakanállal beleforgatjuk a csokoládét, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a mandulás lisztet is, de ezt épp, hogy csak elkeverjük a masszában.
  5. A tojás fehérjéből nem túl kemény habot készítünk, s ezt is a masszába keverjük.
  6. Egy kis tortaformát kikenünk vajjal, majd kilisztezzük. Méretre vágunk az aljára sütőpapírt, amit szintén vajazunk és lisztezünk, s beleöntjük a masszát.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük, melyet szúrópróbával ellenőrzünk.
  8. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vegyük ki a formából, vegyük le róla a sütőpapírt. Az a fele lesz a teteje, ahol a sütőpapír volt. Szórjuk meg porcukorral, s tálaljuk a mascarponés krémmel.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 844
elküldve: 17
receptkönyvben: 443
elkészítve: 5/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes csokitorta, kávés csokis torta, csokoládés fordított torta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kreditke
kreditke / kreditke Sun, 2012-12-02 16:31

Ma ez volt nálunk uzsonnára! Remekül sikerült, hasonló az íze a brownie-hoz, csak nem annyira tömény, ez omlósabb, lágyabb. A sütés alatt nekem kb. másfél, kétszerése nőtt, nagyon szép is lett!

joss71
joss71 / joss71 Wed, 2012-11-21 13:07

Nagyon jó receptnek tűnik,bár azt nem értem,miért kell a sütőpapírt vajazni,lisztezni?

Epcsi
Epcsi / Epcsi Fri, 2012-08-03 09:56

Szia! Egy kérdés: ez a krém mennyire sűrű? Úgy is meg lehet csinálni, hogy kettévágom a tésztát és beletöltöm? Vagy ahhoz túl folyós? Még egy észrevétel, a második pontban tojássárgáját írtál, de szerintem ott a fehérjére gondolsz :) Előre is köszi a választ, nagyon tetszik a recept :)

szépróza
szépróza / szépróza Sat, 2013-01-19 18:54

tudod javítani a receptet utólag is - engem is majdnem megtévesztett így.
de ígéretesen hangzik, köszi :-)

Epcsi
Epcsi / Epcsi Fri, 2012-08-03 11:54

köszi a gyors választ :) mindenképp ki fogom próbálni a receptet ez már a képnél eldőlt :)

489
tojás 1 db
1 csipet
feketekávé 1 ek
mascarpone 12.5 dkg
cukor 2.5 dkg
szerecsendió 1 kk
étcsokoládé 10 dkg
tojás 3 db
vaj 8.5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
mandula 4.5 dkg
cukor 8 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 4 ek