Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládétorta gyümölccsel

Csokoládétorta gyümölccsel
Csokoládétorta gyümölccsel
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Munkahelyet váltok és a régi főnökömnek ezt a tortát készítettem búcsúzóul, hogy mindig jó szívvel emlékezzen rám.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A bevonáshoz és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát, a cukrot, a sütőport, szódabikarbónát, keményítőt késes aprítóba téve összedaráljuk, egyszersmint összekeverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  3. A vajat és a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk (elég langyosra), majd hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  4. A csokis masszát óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjébe, vigyázva, hogy ne törjük össze, majd beleforgatjuk a mandulás keveréket. Néhány keveréssel elegyítjük őket, nem kell teljesen homogénnak lennie.
  5. Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kikenjük vajjal és beleöntjük a könnyű tésztát.
  6. 150 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizve, hogy teljesen átsült-e).
  7. A sütőajtót résnyire nyitva langyosra hagyjuk kihűlni a tésztát, majd kivesszük a sütőből és úgy hűtjük tovább.
  8. A kihült tortát kivesszük a formából és tálra tesszük.
  9. 10 dkg étcsokoládét és 2 dkg vajat vízgőz felett megolvasztunk, elkeverünk és langyosan a torta tetejére öntjük, majd egyenes késsel vagy spatulával egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején és oldalán.
  10. Míg még képlékeny, fagyott gyümölcsökkel borítjuk be a tetejét, amitől a csoki megdermed, a gyümölcs pedig stabilizálódik rajta.
  11. Fogyasztás előtt érdemes 1-2 órát a hűtőben tartani, hogy az ízek összeérjenek benne.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 10 825
elküldve: 7
receptkönyvben: 107
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mandulalisztes csokitorta, piros gyümölcsös csokoládétorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

brusselex
brusselex Sun, 2014-07-13 22:36

Megcsináltam, nagyon-nagyon finom lett! Mindenkinek ízlett. Egyetlen kis hibája volt, hogy túl alacsony lett a tészta, ezért legközelebb dupla adagból készítem. köszönöm a receptet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-07-14 10:47

Örülök, hogy ízlett a recept. Mindenképpen indokolt a dupla adag. Támogatom az ötletet.
Üdvözlettel: Évi néni

manyulka
manyulka Tue, 2014-07-08 17:02

Köszönöm a receptet, remek édesség! A mandula helyett diót raktam bele. Nagyon finom lett így is.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-02-02 22:35

Ágikám, sajnos elfogyott, de a főnököm azt mondta "különösen pompázatos " íze volt. Próbáld ki, látod, van rajta gránátalma is. Puszi: Évi néni

344
mandula 10 dkg
vaj 5 dkg
tojás 3 db
cukor 6 dkg
étcsokoládé 10 dkg
sütőpor 0.5 tk
szódabikarbóna 1 kk
étkezési keményítő 1 evőkanál
1 csipet
vaj 2 dkg
étcsokoládé 10 dkg
málna 5 dkg
piros ribizli 5 dkg
gránátalma 5 dkg