Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csontolt csirke töltve

Csontolt csirke töltve
Csontolt csirke töltve
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem olyan szakszerűen csontoltam, mint ahogy itt látható. Én a mellénél kezdtem, és bevarrtam, nem kötöztem. Sütés után könnyen el lehet távolítani a varratot. 15-20 perc alatt kész voltam a csontolással. Azóta még egyszer elkészítettem, és a kukorica helyett gombát használtam. Azzal talán még finomabb volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hidegen is tálalhatjuk uzsonnára, vacsorára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét kicsontoljuk, kiterítjük, fóliával letakarva, óvatosan kissé kiklopfoljuk. Ízlés szerint fűszerezzük, és betesszük a hűtőbe, amíg a töltelék elkészül.
  2. A főtt tojásokat apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a főtt kukoricát, a reszelt hagymát, a fokhagymát, sót, borsot, 2 ek olajat és végül a 2 felvert tojást.
  3. A csirkén elterítjük a tölteléket, az egyik oldalát visszahajlítjuk a feléig, majd a másik felét ráborítjuk, és körbevarrjuk.
  4. Tűzálló tálba helyezzük, megkenjük olajjal, alá is öntünk kb. 100-150 ml olajat, 50 ml vizet, lefedjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Az utolsó 10 percben fedő nélkül sütjük. Melegen, de nem forrón szeleteljük. Tálalhatjuk főtt reszelt burgonyával, amit meglocsolunk a hús szaftjával.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 803
elküldve: 4
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricával-főtt tojással töltött csirke, töltött csirkefalatok

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tinci30
tinci30 Mon, 2012-06-11 11:53

Szia!
Én apámmal próbáltam ezt a csontozást,aztán szalonnával meg aszalt szilvával töltöttem és mi is összevartuk,illetve saslik pálcával összetűztem...bakker...próbáld ki..mennyei kaja lett:)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-04-10 11:10

Kedves csikipi!

Köszönöm a tippet, jól jön, -néha jobb csontosan venni a csirkét, -viszont még ennyi idő után is , jó tudni a szakszerű kicsontozást, mert nem mindig sikerül olyan szépen, ahogy szeretném.

Majd ezek után, remélem. :-)
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2012-04-10 11:03

Kedves Éva! Érdemes rákattintani a story-ban az "itt"-re, hogy lássad milyen szakszerűen csontolnak a szakik. Üdv. Piroska

saxo
saxo Thu, 2011-12-15 15:39

De ügyes vagy. :-) Anyu is megcsinálta már (pedig csak egyszer nézte meg a videót), de én még nem mertem nekiállni. Ja és tetszik a répavirágod is. :-)

1120
csirke 1 db
főtt tojás 4 db
tojás 2 db
csemegekukorica 100 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 170 ml
víz 50 ml