Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csontos bárány steak kakukkfűvel

Csontos bárány steak kakukkfűvel
Csontos bárány steak kakukkfűvel
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért szeretem a bárányt, mert kicsit izgalmasabb íze van, mint a megszokott csirke, sertés, marha választék, amit a mindennapok során általában mindenhol megtalálunk. Az egyik hipermarket saját termékes sorozatában megjelent nemrég egy elérhető árú, védőgázas csomagolású kivitel, amiben egy darab gyönyörű, középen gömb alakú combcsonttal megspékelt húst kínálnak, gondoltam, kipróbálom. Nem bántam meg. A könnyed, izgalmas ízek önmagukban főszerepet játszanak olyannyira, hogy nem is nagyon kívánkozik mellé túl karakteres köret, amivel a vonalaink megtartását is biztosíthatjuk, ha éppen ez aggasztana minket. Én friss grillezett paradicsomot és ropogós kenyeret tálaltam mellé. Könnyen és gyorsan elkészíthető étel, ami mégis különlegessé tesz egy étkezést.

hozzávalók / 2 adag

Hús

Mártás

Köret

ajánlat

Mehet mellé egy jó vörösbor, vagy akár schiller is.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús

  1. A húst pácoljuk be egy fél órára. Mély tálba öntsünk olívaolajat, dobjunk bele néhány nem túl apróra szeletelt fokhagymát. A hús mindkét oldalát borsozzuk, majd helyezzük a tálba. Fektessünk mellé, rá néhány ág kakukkfüvet, illetve a tetejére is mehetnek fokhagyma szeletek és olívaolaj. Fedjük le, tegyük félre.
  2. Kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő 180 fokra.
  3. Forrósítsunk fel egy serpenyőt addig, amíg már elkezd füstölni, majd öntsünk bele kevés olívaolajat, és helyezzük bele a húst. Sózzuk, borsozzuk. Ne forgassuk, ne aggódjunk, hogy füstöl, hagyjuk szépen sülni PONTOSAN 2.5 percig, majd fordítsunk egyet rajta, és a másik oldalára is mehet só, bors. Ezt is 2.5 percig süssük.
  4. Ha fém nyelű serpenyőt választottunk egyszerű dolgunk van, mert rögtön úgy ahogy van, betehetjük a sütőbe. Ha nem, akkor tegyük át egy tepsibe, és tegyük a sütőbe, majdnem több, mint 8 percig süssük. Ez azt eredményezi, hogy médium állagú steak minőséget kapunk. Ha véresen szeretjük, akkor elég 2-3 perc, illetve ha jobban átsütve, akkor 10 perc. Ne féljünk tőle, hihetetlen omlós, puha, enyhén rózsaszín lesz a belseje.
  5. Ha a nyolc perc letelt, szedjük ki a husit, mehet egy mélyebb tányér közepére, öntsük rá a híg, leveses mártásunkat és kész is.

Mártás

  1. Amíg a hús sül, elkészíthetjük mellé a mártást, ami nagyon egyszerű. Kevés olívaolajat forrósítunk, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát. Picit pirítjuk (ne barnuljon meg), majd hozzáadjuk a vajat, és ezzel kicsit krémesebb állagot érünk el. Öntsük rá az alaplevet, adjunk hozzá kevés sót, borsot, ha kell (kóstolgassunk bátran), és az apróra vágott, friss petrezselymet.

Köret

  1. A paradicsomokat dobjuk közepes lángon felmelegített serpenyőbe néhány percre, hogy kicsit megrottyanjanak, épp csak beráncosodjon a kis bőrük és kapjanak némi színt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 337
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Andrew

Mióta szakács: 2013.12.07.
8 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

báránysült, bárány pecsenye

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

959
bárányhús 0.5 kg
fokhagyma 3 gerezd
kakukkfű 2 szál
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 kis fej
petrezselyem 2 szál
vaj 1 ek
alaplé 3 dl
koktélparadicsom 4 db
kenyér 2 szelet