Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csontos lábszárból marhahúsleves

Csontos lábszárból marhahúsleves
Csontos lábszárból marhahúsleves
200 perc / előkészület: 20 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Marhahúsból készült levesek nagyon karakteresek. Másnap van a legjobb íze, ezért én előtte lévő nap készítem el, ha jönnek a gyerekeim ebédre. Zsidó szokás szerint készítem, bár nincs ilyen rokonom, csak tetszenek az ételeik.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Én a lábszárhúst darabolva veszem. A csontnál besózzuk külön, hogy a velő benne maradjon főzés közben is.
  2. 4 liter vízben feltesszük forrni, majd lehabozzuk, és minden zöldséget, ízesítőt, fűszert beleteszünk a hús mellé.
  3. Takarékon, illetve kerámialapon 1-es ponton lassan, 3 órát főzzük.
  4. Ha megpuhult a hús, leszűrjük, és a zöldségeket, a leszedett húst a tiszta levesbe visszatesszük.
  5. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük 24 órát hűlni, majd felmelegítve fogyasszuk el. Csigatésztát főzzünk ki hozzá, tegyük a csészékbe, és merjük rá a levest. Ez a leves nem zsíros, és nagyon jó hatással bír.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 655
elküldve: 2
receptkönyvben: 54
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhahúsleves, húsleves lábszárból, fűszeres húsleves marhából

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chef_Zsolt
Zsolt hobby chef / Chef_Zsolt Sat, 2016-01-09 11:30

Ez nagyon jó leves. A gyömbér is sokat dobott rajta. Nagyon jó telt íze volt.
Ma ismét megcsinálom, csak ma marhaoldalasból, mert az van. :-) Köszönöm.

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Wed, 2013-04-17 15:39

A zsidók tesznek friss gyömbért,és gombát a marhahúslevesbe.De már nálunk is elterjedt.Én speciel régen csak szárított gyömbért tettem,de amikor a tv-ben megláttam,hogy ők is tesznek bele,és frisset,meglepődtem.A kóser ételek is tőlük származnak,ami szintén jellemző az ő tiszta és precíz szokásaikra.

257
marhalábszár 80 dkg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
kápia paprika 1 db
paradicsom 1 db
gyömbér 0.5 cm
0 ízlés szerint
fekete bors 5 szem
szegfűbors 1 g
sáfrány 1 csipet
kelkáposzta 0.25 db
zellerlevél 5 db
petrezselyem 1 csokor
újhagyma 1 db
csiperkegomba 3 közepes db
víz 4 l