Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csopaki aprópecsenye

Csopaki aprópecsenye
Csopaki aprópecsenye
70 perc / főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptben nem zöldségkeverék szerepel, hanem zöldborsó és gomba. 1 gerezd fokhagyma helyett kettőt használtam. Tv paprika (mivel itt nálunk Cornwall-ban nincs) 1 piros kaliforniai paprikát használtam. Az őrölt pirospaprika pedig nem is szerepelt a receptben.
A főzési idő lehet, hogy valakinek soknak tűnik. Nem az. Én azt szeretem, ha a hús teljesen omlós, ezt viszont a 30 perc főzési időkkel (amit már nagyon sok receptben olvastam, mint ennek a receptnek az eredeti változatában is), lehetetlen elérni, mert olyan lesz, mint a 'gumi'. Hozzáteszem, ez az én egyéni véleményem és tapasztalatom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Petrezselymes főtt burgonya vagy rizs illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a szalonnát felkockázzuk, majd forró olajban megfonnyasztjuk. A húst apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a megfonnyasztott hagymához és szalonnához.
  2. A húst fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük, és fedő alatt 20 percet pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, az apróra vágott fokhagymát, petrezselymet és az őrölt pirospaprikát.
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és 30 percet tovább főzzük (az elfőtt vizet pótoljuk).
  5. Hozzáadjuk az apróra kockázott paprikát és még 10 percet főzzük.
  6. Utoljára a felkockázott paradicsom kerül bele, amivel szintén 10 percet főzzük még.
  7. Főtt, petrezselymes burgonyával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 25 846
elküldve: 3
receptkönyvben: 227
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges aprópecsenye, zöldséges sertésragu petrezselymes burgonyával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Mon, 2011-04-04 12:22

Szia!
...hát igen, ez tényleg nem az eredeti recept.
Az eredeti inkább egy tejszínes, fehérboros.
A gomba, meg a zöldborsó stimmel, de mivel felhívtad rá a figyelmet, hogy változtattál a saját ízlésed szerint, ezért tökéletesen elfogadható.
A rövid főzési, pirítási idő akkor igaz, ha kevés adagot pirítasz le egyszerre és nem tud visszakeményedni a saját, kieresztett levében.
Ilyenkor magas hőfokon, gyorsan dolgozz.
Meglátod egész más ízélményekkel gazdagodsz majd.
Z.

EperUK
EperUK / EperUK Mon, 2011-04-04 12:53

Köszi a tanácsot z1. A receptem eredeti neve is az volt, hogy "csopaki apró pecsenye kicsit másképp" csak megváltoztatták:)

z1
z1 / z1 Mon, 2011-04-04 18:43

Csak érdekességképpen mondanám el, hogy egyszer láttam valami főzős műsort, talán a PAPRIKA TV-n és ott nem a kiváló és méltán híres rizlingjüket favorizálták, nevezték úgy általában " Csopakinak" a vele készített ételeket.
Tehát nem mindenfélét azzal főztek, sütöttek, pároltak STB?!?!?!
...hanem, nem hiszed el, a mandulát.
Ami kis hazánkban, szinte mindenhol megterem!
"Hogy ki érti ezt?
Én nem tudom."
...Z.

585
sertéslapocka 70 dkg
zöldbab 2 dkg
sárgarépa 3 dkg
karfiol 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
füstölt szalonna 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
piros kaliforniai paprika 1 db
paradicsom 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek