Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csopaki aprópecsenye Fahéj konyhájából

Csopaki aprópecsenye Fahéj konyhájából
Csopaki aprópecsenye Fahéj konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (44)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csopaki vagy sárvári? Két különböző néven van meg szinte ugyanaz a receptem. A sárvárihoz feleannyi gomba kell és sertéshússal készül, a csopaki meg pulykahúsból. De láttam már sertéshúsos változatot is "csopaki" néven. Hogy teljes legyen a káosz, én csirkemellből is szoktam készíteni, ha éppen az van itthon. A lényeg viszont nem ez, hanem az, hogy akármelyik változat is készül el, a sok zöldségtől mind nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Félidőben hozzááadjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre dinszteljük.
  2. A pulykahúst csíkokra vágjuk és a hagymára dobva fehéredésig pirítjuk, kb 15 percig.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, átkeverjük.
  4. Ezután a felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot, a felaprított petrezselyemzöldet és a fokhagymát tesszük bele.
  5. Kevergetve addig pároljuk, míg a hús megpuhul. Jobb, ha lefedjük közben.
  6. Petrezselymes burgonya vagy kevés olajon átsütött, főtt burgonya illik hozzá.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 108 156
elküldve: 67
receptkönyvben: 2 354
elkészítve: 146/179
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, AB0 diéta – A vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-borsós aprópecsenye, zöldséges húscsíkok, zöldséges pulyka aprópecsenye

Hozzászólások (44)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2016-02-27 15:20

Kedves Fahéj!
Megint egy jó recepteddel bővült a receptkönyvem. Pulykahúsból készült, vajas bébirépa körettel, így még zöldségesebb lett, és nagyon finom volt. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

timpedro
timpedro Fri, 2015-08-21 22:05

Kedves Fahéj!
Ma elkészítettem a fenti receptet és azt kell hogy mondjam osztatlan sikert aratott. Pár napja megfőztem a zöldbab főzelékedet is ami annyira ízlett a másfél éves kislányomnak, hogy alig győztem lapátolni neki ;) Mindig bajban vagyok azzal, hogy kitaláljam mit is főzzek, de mióta rátaláltam a receptjeidre tele vagyok jobbnál jobb ötletekkel. Köszönöm!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2015-08-22 07:00

Kedves Timpedro!
Nagyon örülök, hogy nem csalódtál a receptjeimben. Az külön öröm, hogy a kicsi lányodnak is ízlett. Sokszor nem könnyű a kedvükre főzni. :)
További jó sütés-főzést! Üdv: Fahéj

eperarc
eperarc / eperarc Tue, 2015-07-21 17:48

Többször elkészítettem már és holnap is az étlapon lesz. Köszi a receptet.

Zsocee78
Zsocee78 Sun, 2015-03-29 12:10

én is csirkemellböl készítettem , és isteni az illata . Köszönöm a receptet !

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2015-03-30 13:26

Nagyon szívesen! Mindig jó étvágyat ehhez a finom ételhez!
Üdv: Fahéj

Bucimaci
Bucimaci Sat, 2015-01-17 16:19

Kedves Fahej!
(Bocsanat de nincs ekezetes betu a billentyuzetemen...)
Ma elkeszitettem, es maris a kedvencek koze kerult. Olyan gyors es egyszeru de nagyszeru. Nagyon finom. Koszonom szepen az inspiraciot-mar megint! :-)
Udvozlettel
Bucimaci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2015-01-17 17:32

Kedves Bucimaci!
Örülök, hogy ízlik. Mi is szeretjük, és pont amiatt, amit te is írtál.
Szép hétvégét! Üdv: Fahéj

Levendula5
Levendula5 Wed, 2014-09-24 11:57

Kedves Fahéj!

Ma ezt a nagyon remek ételt készítettem el csirkemellből.
Köretnek főtt - sült krumpli lesz. Várom a fiamat és hamarosan teszteli Ő is.
Biztosan szeretni fogja.
Köszönöm a receptet, máskor is gyakran fogom készíteni.

Üdvözlettel: Levendula5

zsuzsa.gerencser
zsuzsa.gerencser Thu, 2014-07-10 14:57

Ma elkészítettem, ez volt az ebéd. Finom lett, bár szerintem több fokhagymát is lehetett volna beletenni. Na majd legközelebb, mert mindenképpen felveszem a receptkönyvembe.
Ízlés dolga, de a rizsköret jobb hozzá. Köszönöm az ötletet.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2014-07-11 19:10

A fokhagyma mennyisége meg a köret is ìzlés dolga és tetszőlegesen változtatható. Ettől lesz konyhánként egyedi ugyanaz az étel.
Üdv: Fahéj

Timike85
Timike85 / Timike85 Sat, 2013-05-11 10:46

Kedves Fahéj!
Ez az étel nagyon-nagyon finom. Mióta megtaláltam ezt a receptet már háromszor megcsináltam! Nekem a Balatont idézi minden egyes falat! Köszönöm!!! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-03-21 20:49

Szia! Remélem, nem csalódsz benne. Mi nagyon szeretjük.
Üdv: Fahéjfa-héja :)))

Akugawa
Molnár Péter / Akugawa Thu, 2012-10-25 11:17

Szárított vargányával és egy cseppnyi rizlinggel készült a hét végén. Kiváló lett!
Köszönöm a receptet.

kcsgdvntrt
kcsgdvntrt Mon, 2012-10-15 19:09

Csirkéből csináltam (pulykát nem szoktam enni, fene se tudja miért), és nagyon finom lett! :) Köszönöm a receptet!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-10-15 19:16

Váljék egészségedre! :) Örülök, hogy bevált a recept.
Üdv: Fahéj

cesare
cesare Wed, 2012-10-10 19:00

Kedves Fahéj! Nagyon jó a recept! Ma én is elkészítettem krumplipürével és tejfölös ubi salival; az egész család imádta, gyorsan elfogyott:-) Így bekerült a kedvencek közé. Köszönjük:-)

simantimi
simantimi Thu, 2012-09-20 15:30

Ma elkészítettem, nagyon finom lett, köszönjük a receptet! :)
Üdv

zsuzska82
zsuzska82 Thu, 2012-09-06 11:37

Megcsináltam, nagyon-nagyon finom, bekerült a családi repertoárba. :)

IldiTweety
IldiTweety Wed, 2012-08-29 21:06

Köszönet ezért a receptért! Most készült el... Ízletes, szaftos...csipetnyi különlegesség :))

Málna-Mc
Málna-Mc Sat, 2012-08-25 20:12

Kedves Fahéj!
Hogy én is fokozzam a dilemmát, a férjem szerint gomba helyett savanyú ubi kell bele, mint a hentes tokányhoz. Anyukája úgy szokta. :))))) Én is mindenféle húsból szoktam készíteni, attól függ, mi akad a kezembe a fagyóból. Nagyon fincsi ragus kaja, én hétfőn fogok csinálni.
Üdv, Málna

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-08-26 09:14

Kedves Málna!
Na még ez is! :))) Bár én inkább meghagyom az ubit a hentestokányhoz. Az is nagyon finom!
Üdv: Fahéj

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-08-24 14:40

Kedves Fahéj!

De jó, hogy elkészítetted, és bemutattad nekünk, így mi is gazdagodtunk általa. Holnap én is ezt készítem. Nagyon jó ötlet. Köszönöm. Üdv: Évi néni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-08-24 18:39

Kedves Évi néni!
Mondanom se kell, nagyon szívesen készítettem, mert szeretem, ami jó zöldséges. És ez az. Remélem, nektek is ízleni fog. :)
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-08-24 18:37

Kedves Anci!
Úgy is kell! :) Tényleg nagyon finom, ízes, szaftos. Ha elkészíted, akkor jó étvágyat hozzá!
Üdv: Fahéj

293
pulykamell 40 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
gomba 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint