Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csorba - erdélyi parasztcsorba

Csorba - erdélyi parasztcsorba
Csorba - erdélyi parasztcsorba
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok elkészítési mód létezik, én azt mutatom be, amit én a legjobbnak gondolok. Fogyasszátok egészséggel!

Az adott mennyiségek és a zöldségek összetétele nem pontosak, tetszőlegesen változtathatóak!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk a lapockát. Felkockázzuk a zöldségeket is. Értelemszerűen, amit nem lehet, azt vagy egészben hagyjuk (pl. zöldborsó) vagy csíkokra vágjuk (káposzta, zöldbab). :) Elkészítjük a húsgolyókat. A darált húsra ütünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük még ízlés szerint lestyánnal és tárkonnyal, petrezselyemzölddel. Diónyi golyókat formázunk, és betesszük a hűtőbe. A tejfölből és a lisztből készítsünk habarást. Szintén hűtő! Előkészültünk!
  2. A lapockát a zsíron jól lepirítjuk. Pörzsanyagot képezünk. Hozzáadjuk a kockázott hagymát és fokhagymát. Megdinszteljük. Amint ez megvan, felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi. Főzzük kb. félig készre a húst! Előfűszerezzük: só, bors.
  3. Mehetnek a zöldségek! Azt (azokat) tesszük bele először, ami a legkésőbb fő meg. Utoljára ami, a leghamarabb! Minden adagoláskor újra felöntjük annyi vízzel ami jól ellepi. A zöldségek hozzáadási sorrendje függ attól, hogy friss, mirelit, vagy konzerv. Próbáljuk úgy adagolni, hogy minden egyszerre főljön meg. Az utolsó felöntésnél gondoljuk arra is, hogy a húsgolyókat még hozzá kell adnunk, tehát jól fel kell önteni vízzel.
  4. Fűszerezés: lestyánból sokat, tárkonyból keveset tegyünk a levesbe. Ha kell (valószínűleg kell), sózzuk, borsozzuk újra. Felforraljuk.
  5. Ha ez mind megvan, óvatosan tegyük hozzá a húsgolyókat a leveshez. Pár percig nem szabad kevergetni, mert a húsgolyók szétmennek. A habaráson hőkiegyenlítést végzünk, hozzátesszük a leveshez. Nem cél a főzelék, szóval tényleg csak kevés kell! Hozzáöntjük a tárkonyos ecetet, felforraljuk.
  6. Kész!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 583
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ragnar

Mióta szakács: 2019.12.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

cibere

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

828
sertéslapocka 0.5 kg
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zöldbab 0.15 kg
burgonya 3 közepes db
káposzta 1 kis db
karalábé 1 közepes db
zeller 1 kis db
zöldborsó 0.15 kg
tojás 1 db
búzadara 2 evőkanál
1 csipet
fekete bors 1 csipet
lestyán 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 ek
tejföl 2 ek
chili 0 ízlés szerint
tárkonyecet 1 csepp