Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csörögefánk 5. - töltött

Csörögefánk 5. - töltött
Csörögefánk 5. - töltött
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám mindent megtett, hogy a hagyományokon felül készítse 4 gyermekes asztalülésre való ebédjét. Néha ez volt a desszertünk, ritkán ehettünk krémes, habos sütiket...  nagyon ízlett, és ettünk mi is különlegességet!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés lisztben felfújtattjuk a szódaport.
  2. Hozzáadagoljuk a többi hozzávalóját, és jól összegyúrjuk, csomómentesre. Kinyújtjuk, és derelyeszaggatóval felszeleteljük téglalap alakúra.
  3. 1 púpos tk tölteléket kenünk a téglalap egyik oldalára.
  4. A megkent részre áthajtjuk a tészta üres felét, és ujjbegyünkkel megnyomkodjuk a szélét, hogy jól összeragadhassanak. (Lehet úgyis dolgozni, mint a derelyével. Az egész kinyújtott nagy kör alaptésztának megkenni a fele részét, s majd ráhajtjuk a tészta másik féloldalát, és derelyeszaggatóval kiszaggatjuk - de itt is fontos a szélek utánanyomkodása, mert a töltelék kisülhet a forró olajban.) 
  5. Konyhakendővel letakarjuk, és mindig annyit takarunk ki, amennyi olajba kerül.
  6. A forró olajba felfordítva rakjuk (ami az asztalon aluli rész volt, olajba az kerűljön felülre), ami hamar fog sülni, ügyeljünk, ne szárítsuk ki.
  7. Langymelegen (vaníliás) porcukorral hintjük.
  8. A töltelék többféle lehet. A darált dióhoz keverünk pár kanálnyi hideg tejet, és ízlés szerint kristálycukrot. Ha lekvárral töltjük, feltétlen kemény (derelyének való) lekvár legyen. A túrós tölteléket ízlés szerint ízesítjük, de ne legyen ez se lágy, mert a belsejét megakadályozza a normális átsűlésben (ne feledjük, hogy hamar sül a külseje).


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 187
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Yve

Mióta szakács: 2011.04.19.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött párnácska, diós csörögefánk, túrós csörögefánk, lekváros csörögefánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vikicica
vikicica Mon, 2011-06-13 10:34

A szódapor szódabikarbónát jelent,
Hogy futtatod fel a liszttel?Még nem hallottam ezt a kifejezést! Köszi a segítséget!

Yve
Yve / Yve Mon, 2011-06-13 13:14

Igen vikicica, szódabikarbónát jelent. Kis mélyedést készítünk neki a liszt közepébe, s akár egy mk ecettel vagy csak úgy citromlevet csorgatunk rá, amitől pezsegni fog (felfújódik) :P
Jól tetted, hogy kérdeztél, talán másnak is segítség...
Vidám hetet, szia

1372
margarin 50 g
joghurt 300 g
tojás 1 db
cukor 1 ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
finomliszt 40 dkg
dió 10 dkg
lekvár/ dzsem 10 ek
tehéntúró 10 dkg
napraforgó olaj 5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 25 dkg