Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülkös bab agglegény módra

Csülkös bab agglegény módra
Csülkös bab agglegény módra
140 perc / előkészület: 10 perc főzés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a sűrű szaftos, kanalazható egytálételeket, ez is az. Az „agglegény módra” kifejezés azt jelenti nálam, hogy mindenféle kütyü és kistál, nagytál nélkül egy vágódeszkával és egy lábasban készül az étel, amiben tálaljuk is. Minimalizálom a mosogatni való mennyiségét. Szeretem a hagymás ételeket, de itt kevés a hagyma, viszont aránylag sok kurkumát tettem bele, egyrészt szeretem, másrészt erős antioxidáns hatása miatt mindenkinek javaslom fogyasztását. A fahéj épp csak annyi, hogy ne érződjön, de kiemelje a hús ízét. Már készítettem karácsonyi fűszerkeverékkel, azzal is jó. Ezért van benne a kelbimbó is, nem érezhető az íze, de kiemeli a többi alapanyag ízét. Amennyiben van zellerünk és paszternákunk, tegyünk hozzá! Ha a babkonzervet a levével tesszük hozzá, leves jellegű lesz, ha leöntjük a konzerv levét, és csak a babot öntjük a lábasba, akkor sűrű ragu jellegű az étel. Természetesen ez a recept is gluténmentes, mert én így étkezem. Evés után hátradőlök, iszom egy fröccsöt, és megállapítom: most isten királynak érzem magam.

hozzávalók / 4 adag

Pácolás

Főzés

ajánlat

Magában esszük, némi kovászos uborkával, én a képen is látható frissen sült gluténmentes bagettel. Jólesik utána egy fröccs, mindegy hogy kisfröccs vagy nagyfröccs.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolás

  1. A kicsontozott első csülköket a rostra merőlegesen nagyobb falatnyi méretre vágjuk, a bordaporcot felaprítjuk. A ketchupot, mustárt, vörösbort és a fűszereket összekeverjük. Tisztítjuk, felkockázzuk a kisebb hagymát, hozzátesszük a páchoz az olajjal együtt.
  2. Összekeverjük a pácot a hússal abban a lábasban, amiben főzni fogjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Főzés

  1. A lábasban felforraljuk a pácos húst, annyi vizet öntünk a tetejére, hogy ellepje. Hozzákeverjük a paprikakrémet, sózzuk, és csendesen fedő alatt főzzük egy órát. Hozzáöntjük a felkarikázott répát és gyökeret, kelbimbót, tovább főzzük.
  2. Amikor a csülök bőrét kanállal vágni tudjuk, belekeverjük a fűszerpaprikát. Leöntjük a babkonzerv levét, és a lábasba öntjük a babot is. Megkeverjük, két-három perc alatt összeforraljuk. Elkészült.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 154
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babos csülök, csülkös egytál

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1137
sertéscsülök 580 g
sertésborda 550 g
ketchup 50 g
mustár 30 g
vörösbor 1 dl
fekete bors 2 csipet
kurkuma 1 g
fahéj 1 csipet
babérlevél 1 db
vöröshagyma 50 g
napraforgó olaj 80 g
kelbimbó 30 g
sárgarépa 120 g
fehérrépa 70 g
10 g
paprikakrém 70 g
fűszerpaprika 10 g
vörösbab 600 g
víz 1.5 l