Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülkös káposzta Helga konyhájából

Csülkös káposzta Helga konyhájából
Csülkös káposzta Helga konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiam építkezik, és az ott dolgozó csapatnak kiadós egytálételt akartam készíteni.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát szeletekre vágjuk, bevagdossuk, kisütjük, és egy tálon félretesszük.
  2. A felkockázott hagymákat megpároljuk. Hozzáadjuk a kicsontozott, kockákra vágott húst, kicsit átsütjük. Beletesszük a füstölt csülök darabokat és a csontokat.
  3. Fűszerezzük, felöntjük a füstölt lével (húsvétkor fagyasztottam), hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt és a kimosott, kinyomkodott savanyú káposztát.
  4. Ha szükséges, még vizet öntünk rá, hogy ellepje. (Kevés savanyú káposzta levet félretehetünk, és ízlés szerint ízesíthetjük vele.) Puhára pároljuk.
  5. A kolbászokat beletesszük, pár perc alatt megfőzzük. Visszatesszük a szalonnát.
  6. A lisztet simára keverjük kevés vízzel, és besűrítjük az ételt.
  7. Tálalhatjuk tejföllel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 21 985
elküldve: 5
receptkönyvben: 95
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csülkös savanyú káposzta, kolbászos-csülkös savanyú káposzta, káposztás egytálétel sertéscsülökkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

412
füstölt szalonna 15 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
sertéscsülök 60 dkg
füstölt sertéscsülök 40 dkg
sertéscomb 50 dkg
fűszerpaprika 1 ek
fekete bors 1 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
babérlevél 5 db
ételízesítő 1 ek
sűrített paradicsom 140 g
savanyú káposzta 1.5 kg
sonkalé 1 l
debreceni kolbász 30 dkg
finomliszt 3 evőkanál
víz 0.5 dl