Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülkös körömpörkölt

Csülkös körömpörkölt
Csülkös körömpörkölt
190 perc / előkészület: 10 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az jó szaftos, cupákos ételeket. A körömpörkölt az egyik nagy kedvencem. A csülök főleg a párom miatt került bele. Szerintem mindenki tudja, hogy milyen jó neki esni egy ki körömpörinek úgy, hogy fülig maszatosak legyünk a végére. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körmöket megtisztítjuk, a csülköt felkockázzuk. A hagymát apró kockára várjuk.
  2. A zsírt felhevítjük, a hagymát rajta megpirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, addig pirítjuk, amíg kiadja a színét, majd rádobjuk a körmöket, felöntjük bő vízzel, és fűszerezzük (minden mehet bele).
  3. Ha már legalább másfél-két órát főtt (közben persze gyakran kevertük, hogy le ne égjen), és már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a csülköt is, és addig főzzük, amíg minden husi megpuhult.
  4. Isteni finom főtt burgonyával vagy csak kenyérrel, egy kis savanyúval.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 53
össznézettség: 91 692
elküldve: 16
receptkönyvben: 144
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csülökpörkölt sertéskörömmel, körmös csülökpörkölt, körömpörkölt sertéscsülökkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aisha88
Aisha88 Mon, 2014-06-16 20:52

Először készítettem ez alapján a recept alapján, a ház ura pedig napok óta nem hajlandó mást enni :) Majoranna helyett köménymag került bele, legközelebb is csak ezt fogom használni! Köszi a receptet :)

serci
Serci / serci Fri, 2012-10-19 18:17

majorannát inkább a pacalba hagynám,de köményből sokat tennék bele! Meg pár krumplit a végén,hogy az ízét átvegye! Jó fehér kenyérrel imádom!

antibond
antibond Thu, 2012-08-02 13:13

Elnézést, tudom, hogy ízlések és pofonok...

De aki képes ilyen ételből kifelejteni a jóféle köménymagot, az bármi egyéb galádságra is.
Bele, már az elején, a hagymával együtt pirítva!
Bizomány!!!

Amúgy ennél finomabb étek kevés van.

467
sertésköröm 60 dkg
sertéscsülök 40 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
sertészsír 2 ek
paradicsomlé 1 dl
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
majoranna 1 teáskanál