Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülök kacsazsíros hagymás buronyával

Csülök kacsazsíros hagymás buronyával
Csülök kacsazsíros hagymás buronyával
240 perc / előkészület: 20 perc főzés: 160 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Savanyúsággal és kenyérrel tálalom ezt a sült finomságot.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt feltesszük főni egy nagy fazék vízbe. Legalább 2-3 órát főzzük, amíg könnyen leesik a csontról. Pótolni kell főzés közben majd többször is a vizet. Ízesíteni nem kell, mert a füstölt csülök önmagában is sós.
  2. A krumplit most összekockázzuk megsózzuk, hozzátesszük a hagymákat, rákanalazzuk a zsírt, majd alufóliával letakarva sütőbe tesszük. Egyszer azért keverjük meg sütés közben, hogy a kacsazsír átjárhassa a krumplit. Mikor már puha, levesszük a fóliát, kb. 40 perc, és addig hagyjuk benn, amíg megpirul a teteje.
  3. Ha a hús már puha egy kicsit, hagyjuk hűlni, aztán nagyobb darabokra vágjuk (ízlés szerint akár a kedvenc fűszerünkkel megszórhatjuk), majd rátesszük a majdnem kész krumpli tetejére, és 15 percet sütjük, tetszés szerinti ideig is hagyhatjuk a sütőben, csak vigyázzunk, mert ha sokáig van benn, kifog száradni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 684
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymás krumplis csülök, csülök tepsis krumplival, tepsis krumpli csülökkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

760
füstölt sertéscsülök 1 kg
burgonya 70 dkg
kacsazsír 4 ek
fehér hagyma 6 kis db
0 ízlés szerint