Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülök kölessel cseréptálban

Csülök kölessel cseréptálban
Csülök kölessel cseréptálban
200 perc / előkészület: 20 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szlogen: kevés munkával magyarosabb ízvilágú masszívabb kaját, de kevesebb szénhidráttal, és persze gluténmentesen. Nem puccos vacsorára való, de szerethető étel.

hozzávalók / 3 adag

Előkészítés

Sütés

ajánlat

Kicsit csípősebb almapaprikával, utána szekszárdi sillerrel, alföldi könnyű vörösborral igazi élmény. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. Rostra merőlegesen falatnyi darabokra felvágjuk a csülköket, bekenjük az olajos, mustáros paprikakrémmel, rászórjuk a kissé megnyomott borókabogyókat. Összekeverjük, lefedjük a tálat, és a hűtőbe tesszük. 1 napig minimum.
  2. Beáztatjuk a cseréptálat legalább 20 percre. Felkockázzuk a hagymákat.
  3. A tálat megkenjük a kanálnyi zsírral, ráöntjük a szószos husit, elegyengetjük a tálban. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt paprikával, rászórjuk a hántolt kölest, tetejére rétegezzük a hagymát. Még sózunk rajta, és felöntjük 4 deci vízzel.

Sütés

  1. Hideg sütőbe tesszük, felcsavarjuk a hőfokot 150 C fokra. Egy óra múlva ellenőrizzük, ha elforrta a levét, újból öntsük fel, vigyázzunk, a köles nagyon nedvszívó. Az a jó, ha a 3 órás óvatos sütés után az őrölt paprika besűrítette a levét, kellemesen szaftos a köles, és kés nélkül vágható a csülök bőre. Az edényben tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 474
elküldve: 3
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csülök cseréptálban, pataki tálas csülök

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

457
sertéscsülök 30 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
paprikakrém 1 ek
borókabogyó 10 db
mustár 1 teáskanál
1 kávéskanál
vöröshagyma 2 közepes db
köles 10 dkg
fekete bors 1 kávéskanál
sertészsír 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 kávéskanál
víz 4 dl