Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülökfalatkák fokhagymásan

Csülökfalatkák fokhagymásan
Csülökfalatkák fokhagymásan
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves ismerősömtől kaptam egy levelet, benne  kb. 600 csülökrecept. Mazsolázgatok közülük és ami tetszik, elkészítem. Íme az egyik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel vagy tört burgonyával kínálhatjuk. Csípős savanyúságot adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt kuktában puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük és kicsontozzuk. 
  2. A főtt csülökhúst 1-2 ujjnyi, hosszúkás csíkokra vágjuk.
  3. A megtisztított vöröshagymát lereszeljük, tisztított fokhagymát összezúzzuk. 
  4. A tojást felverjük, hozzáadjuk a csülöklevét, 4ek. lisztet, vöröshagymát, fokhagymát, mustárt és az őrölt borsot (ha szükséges sózzuk), összekeverjük.
  5. A húscsíkokat először lisztbe mártjuk, ezután a mustáros tésztában forgatjuk.
  6. Forró zsírban 3-4 perc alatt pirosra sütjük, a felesleges zsírt leitatjuk róla, és máris tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 337
elküldve: 22
receptkönyvben: 407
elkészítve: 28/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

főtt csülökfalatkák panírban, mustáros tésztába sütött csülök, sertéscsülök tésztába sütve

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

surry
surry Sat, 2017-11-04 12:43

Ma ezt csinálom! Köszi a receptet nagyon guszta. Petrezselymes krumplival,kovi ubival. Egy bajom van. A kutyám, bár soha nem szokta, a csülök felét ellopta amíg hült. Azért nem bántom. Öreg szegény.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2017-11-07 10:06

Szívesen! Nem csak guszta de még finom is! Az én kutyám a csülöknek a csontját szereti, a húsát meghagyja nekem.:) Ja az én kutyám még fiatal.

juliahoppal
juliahoppal Mon, 2014-03-10 20:47

Ma találtam rá erre a receptre és meg is csináltam...nagy sikert aratott istenien fincsi lett. Köszi a receptet :))

Analaca
Analaca Thu, 2013-01-17 15:55

Kedves Marcsisef!

Ehhez a vegere mar csak annyit lehetne hozzatenni, hogy "csak inyenceknek"!
Fantasztikus, telitalalat.
Koszunjuk!

Udv:
Analaca

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2013-01-17 17:13

Kedves Analaca.
Nagyon szépen köszönöm az elismerést.
Kellemes hétvégét kívánok.
Üdv. Marcsi

fehkat
fehkat / fehkat Sat, 2012-09-15 18:25

Ja, és Putyus!
Jó volt az ötleted. A maradékba beleforgattam karfiolt és gombát. Ezentúl csak így...
Marcsi, kutakodj még kicsit abban a receptkönyvben és jó érzékkel válogass ki hasonlóakat, aztán oszd meg velünk:))
Kati

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2012-09-16 19:09

Kedves Kati és Putyus!
Nagyon örülök, hogy remekre sikerült és Putyus ötlete még gazdagította is. Főzzünk együtt még finomabbat!
Üdv: Marcsi

fehkat
fehkat / fehkat Sat, 2012-09-15 18:22

Hát elkészült! Mennyei!
Kívül ropogós, belül aúúúú!!!!
Köszönöm, ez besétált a család kedvencei közé.
Gratula és köszönet érte!!!
üdv: Kati

putyus
putyus Fri, 2012-09-14 14:39

Nagyon Guszta ! Egy kicsit babrás,de megéri vele foglalkozni. Javaslatom: a megmaradt tésztába beleforgatni csiperke gomba fejeket, így még keményebb.Jó étvágyat kívánok!
Üdv.: Putyus

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2012-09-13 20:37

Kedves fehkat.

Nem csak húúúúh, de nagyon finom is. Ha szeretitek a csülköt ne csak mentsd, készítsd is el. Várom az eredményt.
Üdv. Marcsi

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2012-09-12 21:48

Végem van! A legérzékenyebb pontomon találtál el: füstölt csülök + fokhagyma (és még ropogós is). Léccilécci, próbáld ki mind a 600-at!
Koszider

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2012-11-10 19:02

Kedves Koszider!
Köszi az elismerést. Első sorban rád céloztam, de sörétes patront tettem a fakanálba, hogy sok ínyencet eltaláljak.
Bízhatsz bennem van elég recept töltényem.
Üdv:Marcsi

1087
füstölt sertéscsülök 1.5 kg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 5 gerezd
mustár 1 ek
finomliszt 6 evőkanál
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 10 dkg