Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülökkrémes koszorú

Csülökkrémes koszorú
Csülökkrémes koszorú
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bablevesben főtt maradék csülökhöz találtam a csirkemellpástétom receptet Fahéjtól. Azt ajánlotta, hogy más hússal is elkészíthető, de el ám! Nagyon finom lett. Egyedül a főtt tojást hagytam ki belőle, mert nem volt türelmem kivárni, hogy még az is elkészüljön. Ráadásul kelt tészta ehetnékem volt, de ezt nem kell kelesztgetni órákig, rögtön lehet dolgozni vele.  

hozzávalók / 12 adag

a töltelékhez

a tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

a töltelékhez

  1. A csülköt daráljuk le kétszer a hagymával, fokhagymával meg a paprikával. Keverjük ki a mustárral, puha vajjal, tejföllel, fűszerezzük majoránnával és a frissen őrölt borssal.

a tésztához

  1. A tésztához futtassuk fel az élesztőt kb. fél dl vízben a cukorral, majd gyúrjuk össze a többi alapanyaggal. Osszuk el hat egyenlő részre, formázzunk kis bucikat belőle. Rakjuk egy tálba, és fedjük le konyharuhával, amíg sorra kerülnek.
  2. Fogjunk meg egy bucit, és enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. fél arasz szélesre, és másfél arasz hosszúra.
  3. Kenjük meg vékonyan a húskrémmel, körben egy ujjnyi tésztát kihagyva, szórjunk rá egy kevés reszelt sajtot. (Néhány csipetnyi sajtot hagyjunk meg a tetejére.)
  4. Jól felvert tojással kenjük be a tetejénél meg a két oldalánál, tekerjük fel, mint a bejglit, óvatosan nyomkodjuk egybe, nehogy szétnyíljon az összetétel.
  5. Rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, takarjuk le konyharuhával, amíg az összes tésztával elkészülünk. A többi bucival ugyanígy járunk el.
  6. Három töltött rudat kicsit megsodrunk, hogy egyforma vastag legyen a közepe meg a vége, és összefonjuk, sütőpapíros tepsibe rakjuk. Félkörívre formázzuk, ez lesz a koszorú egyik fele. A másik három rudat is megsodorgatjuk, összefonjuk, a másik mellé rakjuk a tepsibe.
  7. Bekenjük a rudak végeit, és összenyomkodjuk a két fél koszorút.
  8. A maradék tojással lekenjük a tetejét. Megszórjuk a maggal/magokkal, meg sajttal.
  9. Fedjük le, amíg a sütő bemelegszik. Forró sütőbe rakva szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 50x30x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 358
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csülökkrémmel töltött kelt tészta, csülökkrémmel töltött koszorú, főtt csülkös krémmel töltött kelt koszorú

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

343
füstölt sertéscsülök 30 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
kápia paprika 1 közepes db
mustár 2 teáskanál
vaj 5 dkg
tejföl 4 ek
majoranna 1 kk
fekete bors 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg
finomliszt 50 dkg
víz 3 dl
napraforgó olaj 1 dl
1.5 teáskanál
cukor 1 csipet
instant élesztő 4 kávéskanál
tojás 1 db
lenmag 1 ek