Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülökpörkölt ahogy Vicikó készíti

Csülökpörkölt ahogy Vicikó készíti
Csülökpörkölt ahogy Vicikó készíti
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem egyik kedvence a csülök, sülve-főve... Nem mondom, hogy én nem eszem meg, így néhanapján ez is az asztalunkra kerül. Most ebben a formában, jó ízű főtt krumpli társaságában, friss, nyers savanyú káposztával. Fincsi volt! :-)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülökhúst felkockázzuk. 
  2. A vöröshagymát apróra felvágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről az edényt, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beletesszük a húst. Visszatesszük a tűzre, kb. 1/2-1 dl forró vizet öntünk hozzá, és néhány perc alatt állandóan kevergetve megpörköljük a húskockákat. Közben megsózzuk, hozzáadjuk a köményt, és belenyomjuk a fokhagymát is. Szükség szerint a vörösborral öntjük fel.
  4. Amint a húskockák már  "összeugrottak ", lefedjük, és hagyjuk, hogy kis levet is eresszen. Pár perc után felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy  éppen a tetejéig érjen a húsoknak.
  5. Lefedjük, és puhára főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 34 222
elküldve: 4
receptkönyvben: 259
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros csülökpörkölt, pörkölt sertéscsülökből, vörösboros pörkölt csülökkel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-10-31 16:10

Mert guszta és finom...és olyan látványos a tálalásod, hogy menten megéheztem akkor is , na meg most is...:-D
Éva-Anyóca

400
sertéscsülök 2.4 kg
napraforgó olaj 5 ek
vöröshagyma 3 közepes db
fűszerpaprika 3 ek
fokhagyma 6 gerezd
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
száraz vörösbor 200 ml