Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülökpörkölt bográcsban Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Csülökpörkölt bográcsban Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Csülökpörkölt bográcsban Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom magyaros bogrács étel, amit persze a konyhában is elkészíthetünk. Egy igazi nehézsúlyú fogás, nem diétához való, az tuti! :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt kicsontozzuk, de egyszerűbb, ha a hentesnél eleve kicsontozva kérjük. A húst bőröstül nagyobb kockákra vágjuk, a combot szintén hasonló méretűre kockázzuk fel.
  2. Némi zsíron pirítsuk zsírjára a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a szintén felkockázott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
  3. Ezután jöhet hozzá a hús, pirítsuk pár percig, ha már kezd fehéredni, akkor a tűzről félrehúzva az őrölt fűszerpaprikával megszórjuk, ügyelve, hogy ne égjen meg. Annyi vízzel felöntjük, hogy csak félig lepje el. Ezután mehet mellé az apróra vágott paprika és paradicsom. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, aki szereti, ízlés szerint csípős paprikakrémmel.
  4. Bográcsban főzve ügyeljünk arra, hogy gyakran keverjük meg a pörköltet, nehogy leégjen, odakozmáljon! A zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, és már tényleg csak annyi a dolgunk, hogy türelmesen kivárjuk, ameddig a hús megpuhul. (Nálam ez kb. másfél óra volt.)
  5. Főtt burgonyát és uborkasalátát kínáltam hozzá, ja és a friss kenyér kötelező volt, mert az isteni szaftot muszáj volt "tunkolni"!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 6 380
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csülökpörkölt, bográcsos csülökpörkölt, csülök bográcsban

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmaxter
vmaxter Mon, 2015-10-12 16:44

Én pedig azt javaslom, hogy aki bográcsban húsételt készít (főleg pergeltre gondolok), az felejtsen el mindenféle zsiradékot. Javaslom kipróbálásra azt az ősi módszert miszerint a kockára vágott húst, csülköt csak úgy magában hányjuk bele az üres bográcsba és úgy pörköljük. Na az az igazi...

szilviamalmos
Sylvia Gasztro Angyal / szilviamalmos Fri, 2015-09-18 22:25

Kedves Zoli,

Ha figyelmesen elolvastad a hozzávalókat, akkor láthattad, hogy az én receptemben sertészsír szerepel, és valóban zárójelben ott van az étolaj, mivel ízlés dolga és miért ne létezhetne ember, aki így szereti. Ez az én véleményem :)

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2015-09-18 21:30

Kedves Bográcsozók!
Aki ehhez az ősi eszközhöz nyúl, felejtse el az olaj bármilyen formáját ( az étolajtól a gépolajon át az oliva olajig ) Egyszerűen nem való bele. Főképp, hogy van aki a felkockázott szalonnát is ebben akarják kisütni.
Zoli

557
sertéscsülök 1.5 kg
sertéscomb 0.5 kg
császárszalonna 20 dkg
vöröshagyma 3 db
fokhagyma 5 gerezd
tv paprika 2 db
paradicsom 2 db
fűszerpaprika 2 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
sertészsír 3 ek
víz 4 dl