Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülöktepertős pogácsa

Csülöktepertős pogácsa
Csülöktepertős pogácsa
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Deák Ottó dédnagymamájának “100 éves” pogácsareceptje a Telecipó food truck tolmácsolásában.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt csülök zsíros részéből csülöktepertőt készítünk: serpenyőben kisütjük a csülök zsírját. A zsírt eltesszük, a visszamaradt tepertőt összezúzzuk.
  2. A fél bögre langyos tejben 1 kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az alapanyagokat lágy állagú tésztává dagasztjuk, szükség esetén tejföllel lágyítjuk.
  3. A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, bőven megkenjük csülöktepertővel, feltekerjük, mint a kalácsot, és kelesztjük.
  4. Miután a tészta megkelt, kinyújtjuk, és a tetejét beirdaljuk. Felkockázzuk, majd tepsibe tesszük.
  5. A pogácsák tetejét megkenjük olajjal, és 200°C -os kemencében vagy sütőben megsütjük őket.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 297
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Food Truck Show Hungary

Mióta szakács: 2018.06.19.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

töpörtyűs pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

804
finomliszt 1 kg
tej 1.25 dl
cukor 1 ek
friss élesztő 2.5 dkg
disznózsír 2 ek
fehérbor 1 dl
5 kávéskanál
tejföl 175 g
bors 0 ízlés szerint
tepertő 25 dkg
napraforgó olaj 1 ek