Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csupa csoki torta Zsuzsamamától

Csupa csoki torta Zsuzsamamától
Csupa csoki torta Zsuzsamamától
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik ismerősöm kért meg ennek a tortának az elkészítésére, szívesen eleget tettem. Sokat sütöttem másoknak, ma már kevesebbet.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kakaós piskótának valót géppel kikeverjük, és összeállítjuk, majd 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
  2. Előző nap készítjük el a krémet. A tejszínt feltesszük a cukorral főzni 9 percig, majd a margarint is beleaprózzuk, és forraljuk további 7-12 percig. Elzárjuk a lángot, és beleszitáljuk lassan a 10 dkg kakaót. Habverő segítségével jó sűrű állagúnak kell lennie. Hűtőben 24 órát hagyjuk.
  3. Mikor kivesszük, 15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk állni, majd géppel erőteljesen jól kihabosítjuk. Közben még 5 dkg puha margarint is keverünk hozzá és 5 dkg olvasztott csokit.
  4. A tortát megkenjük vele, körben az oldalát is. A tetejét bevonjuk olvasztott csokival, és a maradék krémet zsákba szedjük, csillagcsőből nyomunk rá díszítést, és manduladarabokkal szórjuk, amit megpirítottunk. Marcipánlevelet is tettem rá, hogy díszesebb legyen. Jól lehűtve kínáljuk.
  5. Tálalás: 12 szelet. Tárolás: hűtőben.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 996
elküldve: 8
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párizsi krémes torta, csokikrémes torta, csokoládétorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Wed, 2013-09-25 19:01

Sajnos kedves pókasszony a piskótát nem mindíg sikerül jól elkészíteni,csak gyakorlottaknak való,de a sütőtől is függ.Nekem jó segítőtársam a szuper robotgépem ami tálas,és addig kevertetem vele,míg jó nem lessz a massza.Így persze könnyű,bár valaki ügyesen kézzel is kidolgozza.Én már öreg vagyok ehhez,és a férjem jóvoltából jutottam hozzá a megfelelő géphez.Igen,van amikor a kakaó minőségétől is függ az édessége a krémnek,de lényeg,hogy feltaláltad magad,és így sikerült.Örülök neki.További jó sütögetést!

pókasszony
pókasszony Wed, 2013-09-25 17:44

Kedves zsuzsamama56!Megsütöttem a tortát de nekem nem sikerült, nem hogy három lapra,
de egyre se sikerült elvágnom sajnos másikat kellett sütnöm.A krémet megcsinálta szóról-szóra
odaig hogy a hütőbe tesszük 24 órára Mivel én keserűnek találta így az 5 dkg vajat 10 dkg porcukorral kevertem ki és ezt kevertem a krémhez.Igy egy nagyon finom csokikrémet kaptam.Köszönöm a receptet.

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Mon, 2013-09-23 20:31

Kedves pókasszony!Három lapba váom a tortát.Elkerülte a figyelmemet,az,hogy nem írtam oda.Elnézést,és ki is javítom!

REDICSNE
REDICSNE Fri, 2013-03-29 18:58

szia azt szeretném kérdezni hogy a hulalla is jó mint tejszín? köszi szia.

1443
tojás 6 db
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
narancshéj 1 narancsból nyert
sütőpor 1 csomag
cukor 20 dkg
habtejszín 3.2 dl
margarin 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
mandula 5 dkg
étcsokoládé 15 dkg
marcipán 2 dkg