Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csupa csoki zebra süti

Csupa csoki zebra süti
Csupa csoki zebra süti
50 perc / előkészület: 45 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szuper süti receptjét olvashatjátok most, melynél a sütő bizony hidegen marad, csak a hűtőre lesz szükség, és az elkészítéshez max. 60 percre.

Az íze álom :-), szinte elolvad a szánkban, jól behűtve finom nyári édesség, dupla csokis hab, mégsem túl édes.

A zebra mintázat pedig különleges és igazán mutatós.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához:

  • 300 g csokis keksz
  • 125 g olvasztott vaj

Krémhez:

  • 750 g ricotta
  • 250 g mascarpone krémsajt
  • 300 g habtejszín
  • 2 vaníliás cukor
  • 1-2 dl tej
  • 200 g étcsoki
  • 100 g fehér csoki
  • 2 kis cs zselatinpor

Dekorációhoz:

  • kakaópor
  • 12 db mutatós praliné

ajánlat

TIPP: A csíkos márványozás módszerét akár kavart tésztánál is használhatjuk:-))), sőt ott még jobban látszik a mintázat.

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A tésztaréteg készítéséhez a kekszet egy turmixgép segítségével, vagy egy zacskóban törjük apró morzsára, és keverjük el alaposan az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk egy tortaforma aljába. Legalább 30-45 percig tegyük be a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

  2. Közben készíthetjük is a krémet: A csokikat lassú hőfokon mikrohullámú sütőben, vagy gőz fölött külön-külön olvasszuk fel.

  3. A 2 cs zselatinport is áztassuk be, külön-külön 60-60 ml vízbe. Hagyjuk, hogy megduzzadjon.

  4. A tejszínt verjük habbá. A ricottát, mascarponét, tejet, vaníliás cukrot keverjük ki jó krémesre.

  5. Felezzük meg a krémet, az egyik feléhez adjuk az étcsokit, a másikhoz a fehér csokit, ha túlzottan besűrűsödne bármelyik krém, adhatunk még hozzá tejet.

  6. A zebra mintázat elkészítéséhez ugyanis mindenképpen enyhén folyékony állagú krémre van szükségünk.

  7. Adjuk a krémekhez a megmelegítettet zselatinadagokat. Végül a felvert tejszínhab egyik felét adjuk az étcsokis, másik felét a fehér csokis krémhez.

  8. Jöhet a tortánk megalkotása :-) A barna krémmel kezdünk, egy kisebb adagot beleöntünk a tortaforma közepébe. Ugyanígy járunk el a fehér krémmel. Mindig a tortaforma közepére, az előző adagra öntünk krémet. Használjuk el felváltva mindkét krémadagot. Ezzel a módszerrel szép csíkos hatás érhető el.

  9. Hűtsük át a tortánkat legalább 5 óra hosszáig, vagy egy egész éjszaka.

  10. Tálalás előtt dekoráljuk a sütit kakaóporral, pralinékkal.


  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 479
elküldve: 6
receptkönyvben: 107
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokoládés zebra süti, zebra mintázatú csokoládés sütemény, duplacsokis zebra süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

v.zsuzsi
v.zsuzsi Fri, 2013-09-06 15:53

Kedves Szanten!
A férjem névnapjára elkészítettem ezt a tortát. Nagyon finom volt. Valóban jócskán hígítani kellett még a krémet tejjel, hogy önteni lehessen, mert egyáltalán nem akart terülni. Az ízéhez csak annyit, hogy én magas kakaótartalmú étcsokoládét használtam a krémhez és bizony kellett hozzá egy kis cukrot keverni, de isteni lett és nagyon mutatós.
Köszönöm a jó kis receptet.
Üdv: Zsuszi