Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csupa túró süti Tititől

Csupa túró süti Tititől
Csupa túró süti Tititől
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom szokta sütni, elég egyszerű, de szerintem a sok túró miatt nagyon finom süti.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát rumba áztatjuk.
  2. Robotgéppel összekeverjük a túrót, a tojások sárgáját, és az összes többi hozzávalót.
  3. Végül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is, és a kinyomkodott mazsolát.
  4. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 35 percig sütjük. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×20 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 31 957
elküldve: 33
receptkönyvben: 443
elkészítve: 43/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Titi75

Mióta szakács: 2013.03.16.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrókocka, mazsolás túrós, túrós sütemény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tpi964
tpi964 Thu, 2017-06-15 22:44

Sokadszorra készítem el, mindig variálom .Durumliszttel ,cukor helyett mézzel rumaromával,sok mazsolával,meggybeföttel,aprított öszibarackbeföttel,most újabban ananásszal.Nem lehet elrontani, mindig sikeres. Köszönöm .

Makka
Makka / Makka Sat, 2016-10-29 15:49

Nagyon finom, könnyű, habos süti. Nekem picivel több cukrot elbírt a megadott mennyiség, de ez egyéni ízlés kérdése, érdemes a nyers tésztába 'belenyalni', hogy megnézzük elég édes e. Xilittel helyettesítve a cukrot még diétás is lesz :) Volt itthon csokis tortadíszem - ismertebb nevén egérkaka :))) azt is beleszórtam a masszába. Nem rontotta el :) Én picit tovább kellett hogy süssem, mert már nagyon pirult a teteje ugyanakkor a közepe remegős volt még , de miután visszavettem 160 fokra még 15 percig sütöttem több, mint tökéletes lett.
Jah és próbáljuk meg megvárni hogy kihűljön, mert akkor lehet szépen szeletelni, nekünk nem jött össze, de csúnyácskán is elfogyott :D Köszönöm a receptet.

mchero
mchero Sun, 2014-10-05 17:36

Ma elkészítettük ezt a sütit vendégváráshoz. 35 percet sütöttük és picit megégett az alja, szóval figyelni kell. Legközelebb több cukrot teszünk bele és kisebb tepsiben sütjük, mert eléggé összeesett. Egyébként jó recept, végre nincs tele liszttel és a rumos mazsola tényleg feldobja.

gabo2
gabo2 Sun, 2013-09-29 13:08

Ma megsütöttem és egyszerűen eltünt. :-)
Finom volt nagyon, már csak múltidőben írhatom.
Köszi a receptet, mentve!

zsuzsi78
zsuzsi78 Sun, 2013-06-16 20:06

Nagyon fincsi,azt hiszem nem ez volt az utolsó alkalom,hogy elkészítem!Annyit változtattam rajta,hogy xilitet tettem bele.Köszi szépen!

majerandi
majerandi Sun, 2013-04-28 22:33

Ma megsütöttem, nagyon finom, könnyű sütemény....sajnos gyorsan fogyó kategória :)

758
tehéntúró 500 g
tejföl 2 dl
tojás 5 db
sütőpor 1 kk
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
búzadara 3 evőkanál
finomliszt 2 evőkanál
vaj 8 dkg
cukor 8 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 10 dkg
vaj 1 ek